måndag 12 januari 2009

Meditation

Ang. meditation. Jag minns när jag först kom i kontakt med det.
Jag fattade inte ett dugg. Kändes som ALLA andra kunde & gjorde det jämt. Jag blev nästan knäckt, kände mig jätte dålig & vågade inte tala om det för någon. Nu så många år senare förstår jag det!!
Meditation är en stilla stund där man kan söka svar inom sig själv. Vi besitter så otroligt mycket kunskap inom oss själva, men när vi föds intill denna värld glömmer vi bort. Vi måste ta den svåra vägen genom att lära oss. Iallafall de flesta av oss:-)
När jag mediterar försöker jag att fokusera på just den frågan jag söker svar på, om det nu är nått jag undrar över så där särskilt.
För mig kan man även kalla meditation för avslappning. Spelar ingen roll vad det heter så länge man får ut nått bra av det.
När jag mediterat ett bra tag hände nått skrämande. Jag gick ner i djup meditation. Rätt som det är dyker det upp en stor svart ängel för min inre syn... känslan va hemsk. Jag blev som para lyserad & känslorna svallade okontrollerat. Men till sist "vaknade" jag upp. Jag va helt slut och en konstig känsla bar jag med mig under ganska lång tid efter.
Jag blev skrämd och vågade inte meditera mer. Jag har mina teorier om vad ängeln betydde & jag har samt frågat andra om det. Jag kände mig så osäker på meditation, så jag slutade.
Ett bra tag senare började jag med avslappning. Det funkade jätte bra. Jag började på meditation igen, men kändes som jag inte slappnade av helt. Blev inte så bra resultat som tidigare. Fick kontakt med Blå huset & bad Mia att starta guidade meditationer, vilket hon gjorde. Det har hjälpt mig med den sista biten, så nu funkar det igen.
Jag har ingen speciell tid, plats, ritualer osv.... jag mediterar när & var det passar. Jag kan meditera när jag är ute och går, sitter och tittar på akvariet eller elden.
Meditation för mig är mycket. Det kan vara att finnas för en vän som behöver tröst, det kan vara att bara sitta rakt upp och ner och inte göra ett skit, det kan vara att sitta och fixa med naglarna en lugn stund. Det kan vara så mycket olika för mig.
Jag har en meditations hörna med fåtölj, ljus, rökelser, bandspelare mm men jag kan lika gärna köra en meditation nån helt annanstans.
Jag tror att vi måste hitta våra egna sätt, som i så mycket annat!
Jag har jobbat en hel del med mitt tänkande oxå under åren. Det har hjälpt mig att se saker annorlunda Jag har även gjort ganska många Tidigare liv, vilket oxå hjälpt mig massor. Även Resan har jag gjort & det va oxå en hjälpande väg. Jag är en sökare som du säkert märker, det är på detta sätt JAG kan hitta MIN väg & MIN sanning. Jag vill leva MITT liv & inte någon annans. Men det är svårt att veta vad som är rätt & fel.
Min osäkerhet gör sig till känna ganska ofta & då när den kommer är det upp till mig vad jag väljer att göra åt det! Visst åker jag med andra när de pratar om allt de kan & ska göra. Vilka utbildningar & kurser de gått & ska gå. Visst känner jag att jag vill oxå. Jag vill oxå bli bra på nått. Tror att det är helt normalt att tänka & känna så, men det är det som kommer efter där som jag anser är det viktigaste... vad gör jag åt det? Vad väljer jag att göra? Att tänka? Min sanning är att jag behöver inte bli en bättre medmänniska för att jag går en utbildning eller en kurs inom det andliga. Hade jag haft alla de pengar det oftast kostar att gå nått sånt hade jag säkert gått nån, men nu har jag inte de möjligheterna så då väljer jag att leta kunskap & svar inom mig själv!!
Att umgås med sin familj eller vänner kan oxå va en meditation för mig. Andra människor lär mig så mycket hela tiden. Det är upp till mig att göra valet att lyssna bara & det gör jag. Jag är glad över att jag hittat Blå huset & Mia, för hon anordnar kurser & trevligheter som passar min ekonomi. Det värdesätter jag jätte mycket. Jag är inte ute efter att bli ett medium, eller nått annat särskilt utan det jag vill är att stärka mig själv. Min egen utveckling. Att hitta min inre styrka & tro.
Att meditera är bra. Att meditera på sitt eget sätt är bäst. Att lyssna på goda råd likaså, men beslutet tar jag själv!!!
Kram Tina
Dagens ord : Ibland behövs perioder av tomhet & stillestånd. Ta möjligheten att stanna upp & reflektera över vad som gått rätt eller fel.
Kan du själv välja att göra något annat istället för att befinna dig i detta vakuum? Ta " Time-out "------VILA och du får svaret du söker!

1 kommentar:

  1. Så tydligt du såg den där ängeln. Spännande, men samtidigt skrämmande. Bra att du kunde få förklarat och kunde få guidning. Själv har jag aldrig gått så djupt i meditation och mediterar inte så ofta, men skulle vilja meditera lite mer. Svårt att finna ro, men det behöver kanske inte vara så komplicerat.

    SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails