lördag 16 maj 2009

Vad berikar ditt liv??

Ibland kommer jag på mig att jag går & funderar på vad jag söker mer i mitt liv. Ibland känns det som att något fattas, men jag kan inte komma på vad det är. Så rätt vad det är händer något eller jag träffar på någon & då förstår jag vad det va jag saknade. Det är inte alltid vi vet eller förstår varför saker & ting händer i våra liv. Ibland kan det tyckas så orättvist, men efter ett tag om vi är uppmärksamma, kan vi se en röd tråd. Det finns ALLTID en mening med att saker sker. Det kan vara för att vi måste vakna upp, vi måste vara ärliga, vi måste vara mer rädda om oss själva, för att vi ska byta riktning i våra liv...osv... Men det finns alltid en mening med det som händer. Jag kunde inte förstå från början varför just jag skulle drabbas av alla dessa konstiga sjukdomar.. men nu vet jag!! Jag ska hjälpa andra, jag har mycket egen erfarenhet & har lätt att tänka mig in i en annans situation. Min hälsa har gjort mig till en mycket ödmjuk person! Den har hjälpt mig till att möta helt underbara människor som jag troligen inte skulle mött annars! Så visst finns det mening med allt!
Ibland kommer vi till ett vägskäl, där vi blir rörvirrade & inte vet vart vi ska gå. Det kan gälla allt! Det kan gälla arbetet, vänner, förhållanden, pengar, hälsa & mycket mer. Vänner är för mig oerhört viktigt. Men jag har hellre 1 bra vän än 100 oärliga. Jag har träffat på en hel del under mina år som lärling här på vår jord. Många har sårat & gjort mig illa på olika sätt. Det gjorde mig liten & värdelös..i MINA ögon. Jag va inte värt ett skit. Jag va så dålig som människa att jag va värd allt elände. Hade inget värde alls! Mina klasskompisar retade & slog mig i skolan. Jag blev slagen med min egna krycka, jag blev ut fryst & kallad för hemska saker. Skolan va ingen lätt tid för mig. Jag va på sjukhus mycket & missade mycket i skolan. Jag blev ett lätt "offer" att mobba!! Men så här i efterhand & många år senare känner jag ingen som helst bitterhet över mina klasskompisar. Jag har sen länge förlåtit dem. de va ( & en del av dem är det ännu ) väldigt osäkra i sig själva!! De lärde mig något viktigt :
DET DU SÄNDER UT KOMMER TILLBAKA!!!
Jag sände ju helt säkert ut min rädsla & osäkerhet. Några av de som mobbade mig värst har det inte så bra nu! Jag hoppas att de kan se & lära sig det jag gjort. Att du har själv kontrollen över ditt liv & din egen lycka!
När människor sårar mig gör det otroligt ont. Jag är en mycket känslig själ & behöver ha ärliga & om tänksamma människor runt mig. Jag behöver veta att jag bli älskad för den jag är. Men så finns det de människor som helt plötsligt förändras så mycket. Det räcker med att de träffar en kärlek & rätt va det är så är alla dens personligheter & åsikter helt utbytta! När jag tror att jag känner någon, när jag känt denna person i många år & helt plötsligt finns denna inte mer. Någon annan uppdagar sig istället. Men när jag se på personen är det samma.. men inte personligheterna, åsikter, värderingar, sättet mm.
Det är som att luften går ur mig. Jag känner sån maktlöshet. Tvivlar på mig själv.. kanske det är mitt fel? Kanske det är av avundsjuka jag upplever detta? Kanske bara är jag som upplever detta? Måste vara fel på mig!! osv...
Men så träffar man på någon annan som oxå upplever samma som jag. Då känns det skönt. Men mina tvivel & min oro finns ju kvar!! Hur kommer det sig att en stadig person som haft bra värderingar & sunt sätt helt plötsligt förändras så drastiskt?? En person som alltid haft egna åsikter om saker.. helt plötsligt plockar citat från böcker för att låta klok??? Detta är för mig en gåta!! En person som gärna tala om för andra hur den ska leva & vad den gjort för fel i livet, varför den drabbas av sjukdom osv.. helt plötsligt gör likadant?? Så det du sänder ut.. det kommer tillbax. Är du med en person av FEL orsaker, då blir det inte bra!!!!! Då föder du förr eller senare irritation, stress, skuld, dåligtsamvete, oro, ilska, osv. Då gäller det att ha i minnet att det är enbart DU som kan göra en förändring. det är du som har valet! det blir lätt att man lägger skulden på den andra personen, men det är ju faktiskt du som tillåter detta att ske. Du kan göra valet att INTE tillåta det längre!
Det är INTE lätt, fråga mig för jag vet.. har varit där många ggr.., men vilken befrielse det blir när orken, modet & styrkan kommer & man väljer att inte längre gå med på det.
Jag vill ju må bra i ett sällskap... jag vill ju kunna va mig själv, jag vill inte va ett bollplank... eller en ballong som duger när jag är full med luft under kalaset, men som efter kalaset & luften börjar sippra ut, blir undan sparkad & puttad på..helt rynkig & tom på luft. Vem hjälper mig då?? Då är det jag som gör valet att INTE tillåta detta mer. Jag gör förändringar som förhoppningsvis gör att jag inte hamnar i sånna situationer igen. Att bli "bränd" av vänner är ALDRIG kul.. när jag känner att jag gjort så mycket för denna person & blir bara behandlad som luft...när inget jag gör verkar duga.. när mina åsikter inte räknas... MEN även här tror jag på den röda tråden. Det finns en mening med detta. Kanske det är för att du ska hitta din inre kärna & börja ta hand om dig själv genom att lyssna & lära känna på/ dig själv!!! ibland måste det till hårda tag för att vi ska reagera & göra förändringar!!
För mig är det människor, djur & händelser som kan lära mig något, berikande i mitt liv. Där jag kan vara passiv, delaktig, trött, pigg, glad, arg, ledsen, säga min åsikt, få bekräftelse, bli lyssnad på, blir tagen på allvar, blir medräknad, inte bortglömd..mm.
Det berikar mitt liv. Att få dela min lycka, min sorg, mina tankar osv med någon! Någon som av rätt anledning, vill vara min vän!! Mitt liv blir berikat av mitt jobb! Av mina underbara chefer & kunder. Av min underbara familj (min man, min son, syskon, föräldrar, respektive, barn, svärmor, svägerskor). Av alla mina vänner. Min mans moster. Mina djur som visar denna ovillkorliga kärlek. Mitt hem. Mina värderingar. Min syn på livet!! Ååå, det finns så mycket som berikar mitt liv. Alla nya människor jag träffat på genom min blogg, på facebook, på mina andliga sidor.
Ni är MÅNGA som berikar mitt liv!!!!
NAMASTE!
Dagens ord:
BEHANDLA ANDRA SOM DU SJÄLV VILL BLI BEHANDLAD!!
Blir du inte det? - Gör ditt val att stanna som slask hink ELLER ta farväl & se det som ännu en lärdom!!!

4 kommentarer:

 1. HEJ MIN VÄN SÅ SANT DU SKRIVER,JAG KÄNNER SJÄL IGEN DET DU SKRIVER,DET ÄR INTE LÄTT ATT VARA MÄNNISKA,JAG BLEV ÄVEN MOBBAD I SKOLAN,INGEN LÄTT MATCH,VÄLDIGT JOBBIGT VAR DET.DET FINASTE VI KAN GÖRA ÄR ATT FÖRLÅTA,ÄVEN JAG HAR GJORT DET MOT MÄNNISKOR SOM HAR SÅRAT MIG PÅ VÄGEN,DET ÄR EN FIN EGENSKAP,DU HAR KOMMIT LÅNGT PÅ DIN VÄG.tack FÖR ATT DU ÄR DEN DU ÄR TINA,ÄR GLAD ATT VI HAR FUNNIT VARANDRA OCH KAN GE VARANDRA POSITV ENERGI,MEN KOM I HÅG ATT VI VÄXER MEST SJÄLSLIGT NÄR VI HAR VÅRA TUFFA PRÖVNINGAR,DÄRFÖR VI VALDE DETTA LIV ATT GÅ NER PÅ JORDEN,DET ÄR SVÅRASTE PLANETEN ATT VARA PÅ.DU BERIKAR MITT LIV GENOM DINA ORD OCH DIN FINA BLOGG TACK MIN VÄN FRÅN EN FRI SJÄL Linda andliga-blogg

  SvaraRadera
 2. Egentligen är det ganska lätt, eller hur! Behanadla andra så som du själv vill bli behandlad! Varför kan man inte förstå det? och leva efter det?
  Du är en klok tjej som har en tuff väg att gå...men du går den bra! Tufft att se dina sjukdomar som lärdomar! Jag tror ju som du att det är så...men du har verkligen måååånga sjukdomar att ta hand om.
  Farmor...njae...det får vi väl hoppas att du inte behöver bli än på ett tag..... men när rätt tid kommer så ska du se! Det är ett under som sker!
  Kram
  /Lotta

  SvaraRadera
 3. Tack tina för dina tankeställare. Du skriver alltid så mkt som jag kan ta till mej. kramar

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Ja det var mycket fina kloka ord som berör mitt hjärta.
  Känner i gen mej i mycket.
  Eftersom jag inte arbetar längre så träffar man inte så mycket folk.
  Jag har många gånger fått frågan
  -Har du inte tråkigt?
  -Blir det inte långsamt om dagarna?
  Då brukar jag svara.
  -Nej då, jag trivs bra med mej själv som sällskap.....
  Visst betyder vänner mycket.
  Men vänner som man kan vara som man är med och som man inte ser ger konstiga miner bakom ens rygg......
  Ha en fin söndag ni ska jag ta en kaffe i solen.....ensam!
  Så ska jag ju vänta på min Drömprins som snart har jobbat färdigt för dagen.

  Kramar!

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails