fredag 8 maj 2009

Ny dag..Tack gode Gud för det!!

Jag vill börja med att tacka alla er som visat mig sån uppmärksamhet & peppning på min hemska gårdag!! Bara att skriva av mig hjälper så mycket, MEN era peppande ord & förståelse hjälper mest!! Så tusen tack alla mina underbara vänner!!!

Idag är en ny dag!!! Härligt!! I dag mår jag bra igen. Värken är kvar..men humöret är på topp igen!! Det är sån befrielse!!! Det är jobbigt med sånt hemskt humör där ingenting hjälper! Men nu är den dagen förbi & gjord. Nu är det IDAG som gäller!!!

Min kväll igår blev bra! Jag & chefen åkte till Huskvanahudvårdsutbildning för Dr.Husckas hudvårds produkter. Jag va ganska trött, men det gick bra! Vi fick göra ansiktsbehandling på oss själva & testa alla produkterna. Vi säljer de produkterna i hälsokostbutiken, så det va jätte bra att få sitta ner & testa dem!! De är helt naturliga. Allt kommer från rötter, växter & blommor. Det blev en lång kväll. Va inte hemma förns 23.00. Sen tar det en stund för lilla mig att varva ner. Så det va segt att kliva upp idag kan jag tala om!!!
Jag ska jobba eftermiddag i dag & fm i morron! Efter jag jobbat i morron ska vi på min mans kusin- träff. Vi ska övernatta på Hotell. Jag är en riktig hemma människa, trivs bäst hemma. Jag är Jungfru :-) Jungfrun är ofta väldigt bekväm av sig. Det stämmer på mig. Jag tycker om att mysa i min soffa med en film & massa tända ljus!! Men det är ju inte fy skam att bo på Hotell nån gång!!!!
Min älskade man är just nu på väg in till Läkaren. Han har så ont i övre magen. Han har haft det ett tag nu & jag är så glad att han äntligen söker hjälp!!! Jag är orolig & nervös. Jag tycker INTE om när han är sjuk. Jag känner mig så maktlös. Han är ju min klippa & han har verkligen fått stå ut med mycket pga min hälsa. Jag älskar honom så mycket. När han blir sjuk..vilket inte är så ofta som tur är...så blir jag väldigt ängslig!! Jag hoppas det går bra för honom & att de kan hjälpa honom!!!!!

Livet är en unik gåva! Vi måste göra vårt bästa att vårda den gåvan. Jag kan aldrig göra mer än mitt bästa! Jag trånar inte efter utlandsresor, märkes kläder osv. Jag är som sagt en bekväm liten fröken & tar gärna det lugnt. Min man är oxå Jungfru ( vi fyller år på samma dag, men 4 år mellan!! :-) Vi funkar jätte bra ihop. Vi älskar att campa. Sova i tält. Vi vill ha det enkelt. Då kan vi vara oss själva. En fasa för oss är om vi skulle bli bjudna på en Gala tex. Vi hade blivit oerhört obekväma. Vi vill gärna se Sverige istället för att åka utomlands. Vi bilar gärna. Han har en Cheva 53:a som vi gärna åker i. Vi kan få kommentarer om att vi ALDRIG gör nått. Men det gör vi, men vi väljer att göra andra saker än att va ute & festa, gå på fester, vi är inga bio-människor. Men vi älskar film hemma i soffan!

Jag fattar inte att människor orkar lägga sin energi på vad ANDRA gör. Jag lägger mig inte i vad andra gör. Jag accepterar att vi alla är olika med olika intressen & behov. Men det hade varit skönt om andra kunde visa mig samma acceptans Vem säger att det är att gå på fester som är att GÖRA nått & inte att mysa i soffan med vänner & familj?? Vi är inte heller de as sociala människorna. Vi är nöjda med att umgås med familjen & nära vänner. Vi har inte behov av det andra eller stort socialt liv. Vi är nöjda med det lilla. Det är tydligen störande i andras ögon. Varför nöja sig med det lilla, tycker de. Men det är just det vi gör. Vi är nöjda så länge vi har familjen & att jag få ha hälsan på en hyfsad nivå.
Kanske det hade varit annorlunda om jag varit frisk. Min energi & ork hade kanske varit starkare då. Men nu är det inte så. Jag är INTE frisk. När jag kan acceptera det, varför ska det vara så svårt för andra att göra det??? Många glömmer bort att jag är sjuk. För det syns inte alltid utanpå hur jag mår. Min man kan se det på mig & även om jag oftast försöker se frisk ut & biter ihop, så kan han se det!! Kanske därför jag trivs bäst hemma. Jag behöver inte bita ihop. Människor i min omgivning har som sagt en tendens att glömma bort att jag är sjuk. Det är ju egentligen nått positivt. Men ibland saknar jag mina medmänniskors respekt & omtänksamhet. Ofta är det de fullt friska som kör på sitt rejs & förväntar sig att jag ska hänga med & orka. När jag sen inte gör det så ser de nästan kränkta ut. Jag vill ju inte vara till besvär för någon heller & då gör det mig lättare för att tacka Nej till nått.

Jag har nyligen gjort en tråkig upptäckt! En för mig nära vän, som visat sig inte vara den jag trott. Besvikelsen har varit svår för mig att tackla! Att jag har anförtrott mig så mycket till denna & nu visat sig att det går inte lita på denne!! Jag har svårt för att tackla detta & det gör att jag drar mig undan. Personen ändras utefter vem denne har i sin närhet. Det jag säger har inget av vikt för denne. Jag är inte längre medbjuden på roliga händelser. Men jag ska tydligen ställa upp när det behövs. Men jag har accepterat att det är ingen ide att ta upp ämnet, utan jag får göra mitt bästa för att lyckas hantera detta på bästa sätt för min skull!!

Men idag är en NY UNDERBAR dag!!! Idag är det en ny dag att förbättra sig...att göra nya upptäckter.. att lära sig nytt. Gårdagen är över. Finns bara i minnet. Nu kan jag lära mig av mina misstag jag ev. gjorde igår. Nu är det en NY UNDERBAR dag! Idag är det nya andetag. varje andetag är unikt. Andetagen är min livslina. Andas bör man.. annars dör man :-) Så idag ska jag ägna min dag till att ANDAS!!! Jag ska verkligen KÄNNA andetagen. Känna hur luften fyller mina lungor. Jag ska glädjas över denna fina gåva jag blivit tilldelad : LIVET!!!!!!

5 kommentarer:

 1. syster min..jag förstår vad du menare. de altid så jobbigt när man blir sviken när man trott något annat..=(
  hur gick det för magnus? vad sa de? du kan väl höra av dig?
  puss o kram syster

  SvaraRadera
 2. Åh , får verkligen hoppas det inte är för alvarligt med makens mage och att det snart går över.

  När jag läser ditt inlägg är det som om jag beskriver mig själv, känner igen mig mycket i det mesta du skriver och det här med att hellre vara hemma och mysa i det lilla lugna.

  Det var en bra bit ni var iväg igårkväll, men det lät som om det var riktigt skoj. Jobbar du med hudvård?

  Vi åker iväg och campar över natten, får hoppas det är en mysig camping så vi kan ställa upp vagnen där på säsong.

  Önskar dig en fortsatt underbar dag!
  Kramisar

  SvaraRadera
 3. Vad underbart att din gårdag slutade så jättetrevligt! Lite lyxigt att få testa härliga produkter på sig själv! Hoppas det gick bra med mannen! Aldrig kul med sjukdomar och oro! ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Jag läste det du skrivit häromdagen om hur jobbigt du hade, det gjorde riktigt ont inom mig. Ville skriva till dig men visste inte hur jag skulle uttrycka mig. Blev glad när jag så läste att det gått bra för dig. Det är så lätt att man skriver något som lätt sårar en annan person. Jag hoppas det gick bra för din man hos doktorn. Att han fick den hjälp han behövde.
  Många kramar till dig från/Margit/maxelonia

  SvaraRadera
 5. TÄNKER PÅ DIG.....DOM JOBBIGA PERIODERNA ÄR AS TRÅKIGA :) jAG FINNS RUNT HÖRNET!!!!!!kram

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails