onsdag 20 maj 2009

Du kan vara din egna fiende eller oxå din egna bästa vän..vilket väljer du?

Det finns så mycket mystik i mitt liv! Mycket som händer men som jag inte alltid förstår, men jag tror inte det är meningen att vi ska förstå allt heller! Ibland bara är det så att saker & ting sker. Det är inte heller mitt ansvar att bära allas bördor på mina axlar. Men kan jag, så hjälper jag hemskt gärna till om någon behöver min hjälp eller stöd. Men jag kan & vill inte tvinga mig på någon. Ibland är det bara så att jag måste stå vid sidan av & iakta. Ibland upplever jag det svårt att veta när det är ok att "lägga" sig i & när det är dumt att "lägga" sig i! Men de senaste dagarna har jag lärt mig en, för mig, viktig läxa... JAG MÅSTE VARA MÅN OM MIG SJÄLV! Jag måste kunna känna tillit till mig själv, för har jag inte det, så har jag inget!!
Vänner & familj kan svika & vad har jag då kvar om jag inte har tillit till mig själv?? När hjärtat värker av sorg eller besvikelse, ilska eller maktlöshet, ensamhet eller skuld... då är tillit till mig själv den bästa räddning. Jag kan inte lägga över ansvaret över min egna lycka på någon annan. Jag ta hjälp av andra, men det största & viktigaste verktyget är JAG själv. Hur ska jag kunna hjälpa någon annan om denna väljer att lida i det tysta?? Väljer att inte berätta vad som gör ont. Jag kan inte hjälpa denna då. Jag klarar inte av lögner eller dubbelmoral. Det gör mig till en person som jag INTE vill vara! Får en människa höra tillräckligt med lögner & blir utsatt för svek efter svek..ja, vad blir då kvar av den människan?? Ett tomt & bittert skal & där vill jag absolut inte hamna!! Jag vill känna mig levande! Jag vill andas! Jag vill leva i lycka!! Jag vill LEVA!!!!
Tror du på inkarnation?? Alltså liv FÖRE & EFTER detta?? Det gör jag. Jag har fått äran att uppleva ett flertal av mina tidigare liv & där funnit min röda tråd. Mycket av det jag har problem med i detta liv, har jag även haft i tidigare, men inte fått ett avslut då utan tar vid där jag slutat i förra livet. Alla gåtor vi går omkring & bär på. Vi har alla svaren inom oss. Men ibland är vi inte redo att ta fram dem, utan då får vi kämpa ett tag till. I dag träffade jag på en fin vän som berättat för mig innan att jag är STOR. Stor på den andliga planet. Jag är en krigare! En kämpe. Jag har otrolig kunskap inom mig, men inte varit redo att plocka fram det, men nu börjar det att spricka upp. Det är därför jag är som ett virrevarr i mina känslor i perioder. När mina känslor gör uppror mot mig & jag svänger mellan glädje & förtvivlan. Det är därför jag börjat märka vilka som är mina vänner & vilka som kanske inte är de vänner jag trott. Jag börjar öppna upp min dolda kunskap. det är spännande, men samtidigt mycket skrämmande.
Har börjat förstå att säga NEJ är hälsosamt. Det stärker min självkänsla mitt välbefinnande. Jag markerar att jag är oxå viktig. Jag har oxå en röst. Det är en så underbar känsla att kunna säga NEJ UTAN att få dåligt samvete!! Detta med dåligt samvete är en stor & tung börda att bära. Det har jag nog gjort mer eller mindre i hela mitt liv. Men nu har jag kommit dit att jag inte längre lägger denna börda på mig själv. Ibland kommer det ju givetvis & ibland är det befogat. Men jag försöker att INTE lägga den bördan på mig i onödan. Skuld & dåligt samvete är verkligen energi tjuvar. Jag är inte under människa som alltid måste vara på topp... inte heller alltid vara tillgänglig för andra. Jag är inte mer än människa! Därför kämpar jag hårt med att inte lägga denna stora börda på mina älskade axlar!!!
Nu ska jag nog gå & sova, för nu känns det som jag mest flummar iväg här..fniss.. så jag avslutar här nu med att säga
- Va sann mot dig själv. Försök att så långt det går, hålla dig ren. Då kan inte någon eller du själv klandra dig för dens misstag eller känslor. Försök att va ärlig mot dig själv, då är du mer sann & ärlig mot din nästa!! Om du blir sviken av någon annan, har du alltid dig själv!!!!!

5 kommentarer:

 1. Hej Tina så sant et du skriver,tack för dessa ord och påminnelse,jag har levt 56 liv (jorde-liv)jag reser mycket tillbaka till tidgare liv,har börjat förstått nu detta liv..reser även tillbaka därför att mina energier ska bli rätt i detta liv,du bär på mycket kunskap inom dig,du är en del av det gudomliga och helheten,jag tycket att det är dax för dig nu att ta hand om dig,att även du får tillbaka,du får all min kärlek Tina,du är en sann själ som växer varje dag,varje dag nya möjligheter att växa,även jag,Du är en stor själ med så mycket inom dig,det finns en mening att du och jag har träffas.Du och jag har levt tidgare liv i hopa...vi har mötts här och nu för att vi ska ge varandra något.Tack för att du finns

  SvaraRadera
 2. Kramizzzzzzz,läs din mail...

  SvaraRadera
 3. Hej! Det du skriver är intressant läsning. Jag är en person som har varit och spått mig flera gånger och det har stämt. Är väldigt intressant, med den andliga världen.
  Kommer hit igen.
  Ha en skön helg.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 4. ja jag håller med dig! manm ska vara ärlig mot soig själv! och då blir allt m ycket lättare!

  SvaraRadera
 5. Klockan är sent men jag vill sända dej en hälsning iallafall.
  Mannen jobbar och kommer hem i natt och jag stannar uppe så länge jag orkar för jag är sååå mörkrädd.
  Det händer alltid konstiga saker när han inte är hemma.
  I natt vaknade jag av att det tutade för fullt och jag trodde att det var brandvarnaren men det var klockradion som slagit igång och vad stod tiden på tror du?
  00.00 kan man inte bli lite fundersam.
  Här om natten ramlade en tavla i golvet kl.00.15?? snöret hade gått av det såg ut som någon klippt av det.
  Nu är det inte de som bott i huset förut det vet jag för det känner jag men nu är det nåron annan som cirkulerar runt mej....
  Ha en riktigt Trevlig Helg!
  Kram!

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails