onsdag 27 maj 2009

Hemska biverkningar av medicin...

I går trodde jag att min sista dag va kommen... helt ärligt!! Jag fick ju mediciner för min kärlkramp i fingrar, ben & fötter för några veckor sen. Igår efter jag tagit den skenade mitt hjärta, jag skakade, blev helt orkerslös & helt röd flammig. ( såg ut som en svettig kokt kräfta ). Jag fick på kakiga ben ta mig till sängen. Som tur va hade jag telefonen med mig. Jag lade mig ner & bara blev rädd. Så här vill jag inte dö! Jag måste ringa min man & säga farväl & tala om hur mycket jag älskar honom & vår son. Å, min son!! Skulle han få växa upp utan sin mamma?? Jag va verkligen rädd!! Å, Herregud. Jag måste ju ringa min chef så hon vet & inte sitter & väntar på mig. Det va många tankar i rörelse kan jag säga. Men jag lugnade ner mig till sist & ringde läkaren i Lund. Hon sa att jag skulle avbryta medicineringen. Det va biverkningar på medicinen, men dessa va mer allvarliga & svåra, så hon rådde mig att avbryta. Läkaren skulle få mitt meddelande, så hör han av sig. Efter nån timme klingade det av & jag va ok igen... svag & skärrad, men levde & va ok!!!
Det är så jäkla tråkigt att man tar en medicin för att slippa ex. värk, då får man sju reser värre BIVERKNINGAR! Sen får man ta en annan medicin för att slippa BIVERKNINGAR!!! Jag menar hur tänker de där?? Jag drabbas oftast av de svåra & mest sälsynta biverkningarna. Är överkänslig för medicin & drabbas OFTA av biverkningar som är svåra. Därför väljer jag att INTE ta medicin mer än nödvändigt! Men igår va det det värsta jag varit med om!! Jag tappade helt kontrollen över min kropp! Att de får göra mediciner med så svåra biverkningar!!!??? Men nu ska jah inte ta dem mer & jag får invänta läkaren om ev. byte av medicin. Det känns som att välja mellan pest & kolera!!!
Men jag klagar inte så sätt. Det kunde vara bra mycket värre. Men gårdagen kommer att följa mig i livet & jag känner en enorm glädje & tacksamhet över livet.
Att tänka både en & två ggr innan man väljer att ta en medicin är bra. Att ta reda på vilka biverkningarna är & väga för & nackdelarna. Man ska vara uppmärksam!!!
Så idag blir det en dag i vilans tecken. Ska ligga på soffan & vila innan jobbet. Det gick bra att jobba igår efter denna skräck upplevelse, men jag va lite ofokuserad & mör!!! Är så glad över att jag har mitt jobb!!!!
Va rädda om er allihop & glöm inte att det är DU som har kontrollen & valet över din kropp!!!

5 kommentarer:

 1. Oj, stackars dig Tina! Låter hemskt, det du var med om! Jag lider med dig! Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Usch då det där lät inte bra! Men det var skönt att det hela redde upp sig! Du har allt bra mycket otur du...med alla dina sjukdomar!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilken hemsk upplevelse du fick pga medicineringen. Det är inte lätt att vara känslig mot mediciner. Hoppas du mår bättre nu.
  Ha en fortsatt trevlig dag.
  Kramiz Britt

  SvaraRadera
 4. Hej Tina!
  Känner igen det där med biverkningar av medicin. Jag känner av alla biverkningar som finns + de som inte finns noterade. Jag känner med dig. Jag brukar säga att jag skulle kunna ställa upp som försökskanin om jag ville. Men det vill jag absolut inte. Som nu när jag äter vätskedrivande och får ett hjärta som hoppar och far. Det känns inte allt för bra.
  Tack för ditt Mail. Jag lovar att skriva berätta en hel del om mig själv så småningom.
  Ha det så bra som du kan

  Många kramar till Dig / Margit

  SvaraRadera
 5. inte kul. men väldigt vanligt.
  tyvärr med biverkningar på medicin.
  sjölv äter jag bara allergimedicin.
  så jag är lyckligt lottad.(än).
  ha det så bra du kan vännen och tänk på dig själv i första hand.
  kramizar

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails