fredag 6 mars 2009

Läkare i vita rockar= Gud????

Jag har träffat på många läkare under åren kan jag tala om... tyvärr har de flesta visat sig tro att de är Gud. Att jag som patient är deras jobb... inte människa. De kör på med deras fina termer som jag inte fattar ett skit av. De tar sina förbannade prover & säger: - Dina prover är bra så det är inga fel på dig. Avvakta några dar & om det inte går över får du givetvis höra av dig igen! Detta är nån magisk mening läkare har. Då undrar jag ju.. om proverna nu är så bra, varför har jag då så ont??? Kan det inte va nått helt annat än min Lupus?? Har man en kronisk & svår sjukdom som jag, får man nästan alltid höra från maskinerna i de vita rockarna som tror de är Gud, att det beror på min Lupus. Jag tror att om jag kom in med brutet ben, så hade de sagt att det beror på min Lupus & det går över av sig självt!! Många läkare har tappat bort sig själva & varför de valt läkare till yrket, nånstans på vägen. När jag kommer till läkaren vill jag ju att de ser mig som den människa jag faktiskt är..människa med känslor & eget tänkande. Inte som nån slags robbot. Jag söker inte läkare för minsta lilla kan jag tala om.. jag söker inte läkare förns jag provat att fixa det själv.... så när jag väl söker läkare, behöver jag verkligen deras hjälp. När de skickar runt en som en annan jävla pingpong boll, för att slippa ta i det själva då blir jag förbannad. Men annars när jag är på årliga kontrollen då jävla ska de tas en massa prover & annat, men när jag söker mig till läkare för att jag har problem då är det minsann ingen som lyssnar. De tycker att de är Gud för att de har vita rockar & de kan leka med människors liv. Men jag tror ju INTE att Gud hade gjort så.

Men nu är ju inte ALLA läkare så här vilsna... jag träffar då & då på fantastiskt ödmjuka MÄNNISKOR i vita rockar som MINNS varför de valt detta yrket & att vara männskliga. Jag har en av dem som läkare i Lund, men tyvärr är det ju svårt att få tid dit & det är ju en ganska lång resa, så jag försöker ju ( mitt dumma nöt, för jag VET ju att jag ingen hjälp får) söka mig på hemmaplan först. Men oftast slutar det ju med att jag får åka till Lund iallafall.

Vad tror de igentligen? Att jag söker mig till dem för att jag tycker det är kul, att jag inte har nått viktigare för mig & att jag har så mycket pengar så jag vet inget bättre råd än att lägga dem på läkarbesök???

Sjukdommen jag har är en allvalig sjukdom som förr kunde leda till döden. Jag tycker själv att jag är lyckligt lottad & att min sjukdom är lugn & "snäll". Jag har i mina ögon en mild form av Lupus.. läkarna säger alltid till mig hur försiktig jag ska vara & ATT JAG MÅSTE TA DET LILLA MINSTA SYMTOM på allvar & kontakta dem. Men när jag nu väl gör det..... då är det inget de kan göra & de tar inte ens alltid emot mig. De har sån dubbelmoral så det är sjukt...Jag önskar så många gånger att det borde vara sjuksköterskorna som va läkare, för de är oftast mycket medmänskliga & förstående.

Som du säkert förstår så har jag just varit i kontakt med vården om min värk i fingrarna & mina konstiga utslag & min läkare här istan skulle sluta vid 12, så han hade ju ingen tid....han tyckte jag skulle ringa till hud på måndag, men ALDRIG att jag ringer dit..har varit där redan om detta & det enda hon säger är: -Det beror på din Lupus.

Ok, kanske de har rätt..kanske det beror på min Lupus, men borde de inte då ta reda på vad som orsakar detta & kanske de kunde ta mig på större allvar och försöka hjälpa mig!?

Nä, för mig är INTE läkarna nån Gud i vit rock!! För mig är läkare INTE mer än människa, just som jag. De borde gå några kurser i bemötande & lite kurser om HÄR & NU!!

Örk... nu fick jag ur mig detta iallafall.... Jag kommer helt säkert att hitta mitt eget sätt att lindra detta, har gjort det förr & jag är inte bitter över min sjukdom..Tvärtom, jag tror att det finns en mening med att jag drabbades av detta.. för tänk så mycket jag lärt mig av detta som friska aldrig får göra. Min sjukdom har lett mig in på fantastiska stigar där jag hittat mycket som kommit att betyda massor för mig.

Nu ska jag avsluta här för att äta, men jag kommer att skriva mer om min tro om varför vissa drabbas av svåra sjukdommar & inte andra......

Dagens ord; Ibland är det bättre att lägga ner viktig tid åt sig själv för att hitta nya vägar, tankar & kanske tillochmed ett nytt liv & inte lämna över ansvaret hos nån annan!!!

1 kommentar:

  1. håller med helt!!!!!man blir så trött! tack för ikväll=) var så mysigt...men ville läsa din blogg först innan jag somna=)
    god natt

    SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails