söndag 15 mars 2009

Ensamhet!!

Ensamhet kan vara både bra & dåligt. Jag tror att vi alla behöver lite ensam eller egentid lite nu & då! Just nu är jag ensam. Min man & min son är borta över natten. Det känns tomt utan dem & min saknad efter dem är STOR!
Så just nu tycker jag ensamheten är jobbig, men jag kan ha ett stort behov av att få egentid.
Det är då jag kan slutföra mina tankar & planera mitt liv. En paus från verkligheten.

Men så finns det den ensamheten som man absolut inte vill ha. Mina tankar går till alla människor som förlorat sina nära & kära.. de människor som fått fly sina hemländer & lämna allt, för de gamla som sitter bortglömda på hemmet, barnen som inte har några föräldrar, barnen som trots har föräldrar men inte blir sedda & hörda.... Min sorg i mitt hjärta blir påtaglig vid dessa tankar.

När ensamheten inte är självvald utan den kommer som en blixt & slår ner. Även om man har många människor omkring sig, kan man uppleva ensamhet ändå.

I bland tror jag att det är bra att känna denna ensamhet, för då har vi nog lättare för att vara tacksamma för det vi faktiskt har. Även om jag just nu känner mig ensam, så vet jag ju att mina pojkar kommer hem till mig igen.. det finns de personer som inte har den turen.

Jag satt & tittade på Schindlers List igår & mitt hjärta blödde & tårarna föll. Bara att se filmen gör ont, men sen att veta att detta faktiskt har hänt.. gör det nästan oumbärligt. All denna panik... all denna misshandel.. tortyr. alla dessa familjer som blev åtskilda...Snyft... Tänk att Hitler fick människor att göra detta. Tänk att så många inte såg vad de gjorde...eller gjorde de det?

Mina minnen av filmen är störst när jag tänker på när barnen drogs ur sina föräldrars armar..gråtande, skrikande... kan nästan känna deras panik. dessa förtvivlande föräldrar.......

Tänk vad vi människor kan vara grymma. Men det är nog nyttigt att få ta del av det förflutna ibland. Iallafall på avstånd... Vi bor i ett mycket skyddat land & det ska vi vara glada för. Jag tycker vi ska göra allt vi kan för att sträcka ut en hjälpande hand när någon är i behov av det. Att inte vända bort blicken när vi går förbi någon på stan som inte haft samma tur som du & jag..

Ibland händer saker som inte någon kan hjälpa oss med. Ibland måste vi gå igenom tråkigheter, var & en av oss, på vårt eget sätt. Vi måste få göra det i vår egen takt & tid. Tiden läker alla sår, sägs det... min erfarenhet säger- Tiden läker inte alla sår, men med tiden blöder det inte lika mycket. Men såret finns alltid kvar. Jag tror att vi lär oss att acceptera sorgen, men jag vet inte om det någonsin läker helt! Så ibland väljer vi vår ensamhet, men ibland gör vi det inte.. men ibland kan vi behöva den där tiden för oss själva. Vara själv att fundera, göra saker, känna saker..bara att få vara!! Ensamhet behöver inte alltid vara nått "dåligt".. , jag tycker att det ibland kan vara det bästa. Jag får tid att reflektera över saker & ting. Jag kanske får svar som jag länge sökt efter.Hitta en inre styrka som jag inte visste jag hade. jag kan hitta ny energi, nytt hopp.... ENSAMHET KAN VARA BÅDE PÅ GOTT & ONT!!! Kvällens ord; Att välja sin ensamhet är alltid lättare, än den ensamhet som kommer pga någon annan!! Våga ta ditt ansvar inför din egen ensamhet. Hellre att jag är ensam & leva mitt liv- än att leva mitt liv genom någon annan!!

1 kommentar:

  1. Hellre att jag är ensam & leva mitt liv-än att leva mitt liv genom någon annan!! Just det jag försöker göra. Fast nu är jag ju inte helt ensam. Jag har ju mina underbara barn, mina föräldrar och en underbar bror ,underbara arbetskamrater och vänner. Fast jag har levt mitt liv genom en annan människa som sårat mig så mycket. Men nu vet jag att jag själv har ansvar för min egen lycka och mitt eget liv. Känns så skönt att vara där jag är idag trots allt det jobbiga :)

    SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails