onsdag 11 mars 2009

Bowling..vem kom på det???

Ja, inte vet jag.. men den personen måste haft långtråkigt!! Jag va på bowling & pizza-kväll med jobbet igår. Det va jätte mysigt & kul att träffa alla & umgås, men bowlingen...en helt annan sak. Jag förstår inte hur så många människor kan tycka att det är roligt..jag gör det INTE. Mina leder håller med mig idag.. de värker & svullna.
Men jag va med & det är oerhört viktigt för mig, att jag försökte. Och helt åt skogen gick det inte...en och annan strike lyckades jag med :-)
Men som sagt så va det härligt att umgås med jobbarkompisarna!!!!Vilka energier det va!! Vi hade jätte kul & det va bra anordnat! En lyckad kväll!!

VÅGA VARA SIG SJÄLV!!!

Nått jag ofta märker & går & grubblar på är detta när människor inte tycks kunna tänka själva utan stjäl åsikter, & härma andra. Jag vet inte varför, men det händer mig titt som tätt att jag kan upptäcka att någon helt plötsligt använder mina ord eller gör som jag... samtidigt som jag blir stolt över att de har uppmärksammat mig så pass så de tar efter mig, samtidigt blir jag väldigt besviken. Särskilt om personen i fråga ta åt sig av ev. beröm & fin respons, och låtsas att det är dens ide.

Är människan så osäker & rädd att den måste leva genom någon annan?! Jag brukar försöka tänka att jag ska va stolt när detta händer, ibland funkar det, men så ibland känner jag enbar besvikelse. Jag delar mer än GÄRNA med mig av min kunskap, mina tankar & ideer, så varför inte bara fråga mig om det är ok att de "snor" min ide, eller om det är ok om de "härmar" mig?

När man blir sårad av en vän är tungt! Vännen behöver inte nödvändigtvis veta att det den sa eller gjorde sårade nån annan, men om vi människor tänkte oss för lite mer så kunde vi undvika mycket sånt. Tänka sig in i den andra personens situation och fundera lite på hur man själv hade reagerat. Det gammla orden - Behandla andra som du själv vill bli behandlad... är inte dumt att ha i åtanke!!

Att våga vara sig själv kan vara en stor konst. Tror mycket handlar om mognad, inte nödvändigtvis ålder, men det kan oxå spela in. Att våga vara sig själv & vara stolt över det. Jag vågar det idag. Men när jag va yngre va det nog inte lika självklart. Självklart jämför jag mig ibland med andra.. men jag kan släppa det sen. Jag vill verkligen leva MITT liv... göra det som passar MIG, inte för att det ska passa nån annan. Jag är heller inte rädd för att säga min åsikt.. men visst ibland kommer osäkerheten smygande som gör att jag tvekar över mig själv. Med träning har jag lärt mig hur jag på lättaste sätt kan komma över det.

Avundsjuka är en hemsk sjuka! Vi är nog ganska duktiga på att känna avundsjuka mot andra. Vi glömmer bort att vi alla är unika. Vi mäter oss med andras framgångar, eller deras livsstil, deras pengar, deras personligheter, deras vikt, dderas utseende... men vi glömmer en oerhört viktig sak!! LYCKA!!!!! Vem säger att jag skulle bli lyckligare om jag hade det som jag avundas någon för? vem säger att den personen är lyckligare än mig för att den har just det jag avundas?? Varför ska vi ha så svårt att aceptera varandra för de vi är? Varför inte njuta mer av livet vi har HÄR & NU? Varför ödsla så dyrbar tid & energi på att avundas andra? Är du säker på att det du avundas kan göra dig lyckligare, då ska du sattsa på att få det, tycker jag, men på eget sätt. Inte genom att åka snålskjuts eller sno ideen eller tnkesätt från någon annan, utan hitta DIN egna väg, då tror jag lyckan bli äkta!!

Tänk dig in i detta:
Du vågar blunda... du våga hoppa.. helt ensam ut i det okända. Du vågar chansa. Du våga vara ensam. Du vågar vara den du föddes till. Du vågar vara unik. Du går din egen väg trots att det är skrämmande. Du våga göra din EGNA grej. Du behöver inte "sno" ideer, personlighet, vänner, tankar odyl från någon annan! Detta är LYCKA!! Total lycka att veta att detta är MITT!! MITT EGET!!! Ibland blir det ej så lyckat som vi hoppats på, men åtmindstånde vet jag att det jag gjort va på MITT sätt. MITT EGET SÄTT!!

Det är så tråkigt när någon stjäl från mig & sen tar åt sig av ex. beröm...men skulle det bli tvärtom att det blev misslyckat så läggs ansvaret över på mig..då är det inte lika kul att snott från någon. Människan kan vara väldigt grym & uträknande. Ibland måste vi lära oss att inte tro gott om alla & låta dem utnyttja oss. jag kan ibland känna mig som en fotbol där människor sparkar okkring på mig tills den dag då de anser jag gjort något de kan ha nytta av & då tar de upp mig och pumpar i mig mer luft & lägger upp mig på en hylla.. men när de är klara med mig.. fått det de vill ha.. då kastas jag ner från hyllan & man sparkar runt mig igen.

Nu är detta väldigt sällan som detta händer nu förtiden, men när jag va yngre, skörare, när jag inte vet det jag vet idag.. då hände det lite nu & då.

Nu tillåter jag inte detta längre, nu har jag lärt mig att inte tillåta det. Det är frihet! När jag har möjlighet att själv bestämma. När jag tar den chansen och använder den.

Hur du viljan att vara UNIK? Har du viljan att leva i LYCKA? Har du viljan att våga vara dig SJÄLV? Har du viljan att låta andra vara UNIKA? Har du viljan att kunna glädjas med ANDRA? Fundera lite över det & va ärlig mot dig själv!!

Dagens ord;

Det är lättare för andra än för en själv att vara vis.

4 kommentarer:

 1. Jag fick mycket att fundera över när jag läste ditt inlägg... Om man känner sig själv och verkligen vet vem man är, då betyder inte andras handlingar och åsikter något. Jag vet ju vad jag anser om mej själv.
  Men så fort jag har åsikter som en annan människa så är det Mitt och bara mitt.
  Alla uppfattar allting på olika sätt.
  På sista tiden har jag haft väldigt svårt att acceptera en vän för den den är, att den duger precis som den är.
  Jag retar ihjäl mej, jag blir förbannad varje gång jag ser människan, Jag blir tokig på att se alla handlingar som denne gör...
  Vad är det för fel på mej, jag vill inte döma, jag vill inte bry mej, hur ska jag hantera detta?

  SvaraRadera
 2. Hej & Tack för ditt inlägg! Jag förstår ditt delemma. Jag gör verkligen det! Jag vill börja med att säga att det är INGET fel på dig!! Det är inget fel att känna som du gör.. du är ju inte mer än människa. Jag vet ju inte riktigt vad det hela handlar om, men jag vill råda dig till att bestämma dig för att inte TILLÅTA denna person att påverka dig. Du gör själv valet om du ska låta personen påverka dig positivt el negativt. Du kan på ett fint sätt undvika personen. Om du känner att du kan, så prata med personen om vad du känner. Jag tycker att du har all rätt att berätta, sen är det upp till personen att göra valet om den ska förstå dig eller inte.. Är det en nära vän? Pojk/flickvän?Släkting? Vill denna person vara din vän så förstår denne dig & om den INTE förstår & blir arg.. då tycker inte jag att det va en sann vän & då behöver du inte denna i ditt liv! Du ska umgås & söka dig till de som får dig att må bra. Va ärlig mot dig själv & gå efter din känsla. Vad säger den? Skriv ett brev till denne person..glöm inte nått..använd det språk, svordommar..vad du vill..ALLA känslor eller tankar som kommer när du tänker på denna person. Gör det helt ärligt & efter din sanning. Hatar du personen? Vill du slå personen i ren ilska? Skriv det då..skriv allt i brevet...även det som kanske känns hemskt att skriva..ALLT är tillåtet..!!! När du är klar.. sitt och läs igenom det.. ge det någon minuts eftertanke. Ta ett kuvär & klistra igen det... ELDA SEN UPP DET!!!! Detta brukar funka på mig..ibland är det svårt att vara fullt ärlig & att säga exakt vad man känner direkt till personen, då kan denna övning vara ett mycket bra allternativ.
  Lycka till & skriv gärna igen. Hoppas att nått av det jag skrivit kan hjälpa dig!!
  Som grynet säger: Ta ingen skit!!!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. vad härligt att du hade roligt!bowling jag håller med dig haha de är ingen rolig sport. roligt de första minutrana men sen ne...
  FY ja svartsjuka!!!! de är så hemskt att vara.. att man aldrig kan få vara nöjd med sig själv. och bara inse att man har de bra och är vacker! men ne då ska man gemföra sig med allt och alla! blir så trött! men men jag jobbar på de...hihi.....
  men när jag är som mest nere i de dålig tänker jag tvärt om för att få de som ett skämt och se de roliga i de dumma patetiska tankarna jag har....ex gud nina vad otroligt vacker du är UTAN smink! som en filmstjärna=) och herregud nina de dallret som dallrar på ryggen (haha ;) )vad härligt de är att de dallrar där. måste ju de träna fläsket till muskler sen. ne men man måste få se de positiva och vara glad för den man är!!! alla är unika på sina sett!! och pengar de är mycket men INTE allt!! älskar dig syster! varför skriver du inte en bok?

  SvaraRadera
 4. Tänkvärda ord och en hel del att ta till sig

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails