torsdag 12 mars 2009

ENERGITJUVAR..De finns överallt!

Jag drabbas lite nu & då av energitjuvar. de kan finnas överallt På jobbet, bland mina vänner, när jag går på fest, kalas, kyrkan, bensinmacken, på stan, på fiket, det kan vara en nära vän, det kan vara en främling... De finns överallt!
Har du varit med om en situation där du helt utan förklaring blir trött, eller du börjar må dåligt inombords utan förklaring? Då kan du stött på en energitjuv.
Jag gör det titt som tätt. Ibland är det självklart för mig när jag drabbas, men ibland kan jag inte förstå varför jag blivit så trött på en gång. Då gäller det för mig att lokalisera om det kanske finns en liten energi tjuv i min närhet.
Jag är oerhört känslig för andras energier. Jag plockar på mig deras energier & det är jätte jobbigt, träffar jag då oxå på en energitjuv blir jag helt urlakad.
Det kan räcka med att jag går in i ett rum & direkt kan känna tex; ilska trots att jag inte alls varit arg innan jag klev in.. då kan jag vara nästan säker på att jag plockat på mig någons energi. Någon el några i det rum är arga!
Många gånger jagar energitjuvarna dem som är givande & hjälpande. Jag kan förklara från mina egna erfarenheter:
Jag har alltid varit en givare ( jag älskar att ge andra. Kan vara att hjälpa, ge bort någon gåva, tro gott om alla.mm.) & har under mitt liv stött på en hel del av dessa tjuvar. Men det är först nu i vuxen ålder jag har förstått detta med energitjuvar. Jag har fått svar på många av mina frågor jag dragits med.
Jag har alltid dragit till mig personer som har många ggr visat sig INTE vara de goda vänner jag trott, utan de har livnärt sig på mina energier & därmed gjort mig väldigt sårbar. De håller dig fast i ett järngrepp. de vill ha dig i sin närhet hela tiden, eller vid särskilda situationer, som tex när de mår dåligt. Nu menar inte jag att ALLA som mår dåligt är energitjuvar!! Inte alls. Vi mår alla dåligt ibland & behöver en vän, det betyder inte att jag el du är en energitjuv!!!
Jag har många ex att utgå från, men jag ska här berätta om ett av dem;
-Jag träffade en kvinna i min ålder för ca 8 år sen, men vi fann inte varandra på en gång. Det tog lite tid. Men vi blev goda vänner. ( trodde jag ) Vi umgicks mycket & vi hade jämn gamla barn, så vi träffades mycket på dagtid. I början mådde jag så bra i hennes sällskap. Jag längtade tills vi skulle ses. Tiden gick & jag började märka att när jag gick hem från henne mådde jag dåligt & va helt slut. Jag kunde inte komma på varför.
Vi fortsatte att träffas & hon ringde mig ofta när hon mådde dåligt & va ledsen, jag släppte allt jag hade & åkte hem till henne. jag tröstade & lyssnade. När hon sen mådde bättre & jag gick hem va jag ett skal.
Så småningom började jag se ett mönster i mitt välbefinnande. Jag började med att känna efter hur jag mådde INNAN jag träffade henne & hur jag mådde efter.
Tillslut förstod jag vad som hände. Jag upptäckte att när vi sågs så pratade hon bara om sig själv, sina problem... vi pratade näst intill ALDRIG om mig & mina problem. Jag såg oxå att hon fanns väldigt sällan där för mig när det va jag som behövde en vän eller när hon mådde bra, hade hon aldrig tid med mig och ville inte umgås. Sen när hon mådde dåligt då ringde hon.
Jag började känna irritation, ilska & blev nervös när jag bara tänkte på denna person. Tyvärr tog det mig ganska lång tid innan jag verkligen förstod att hon inte skulle ändra sig,( för jag kan & vill inte försöka ändra på någon annan. Det måste personen i fråga själv göra.) utan hon va sån. Då fick jag välja att fortsätta umgås med henne & stå ut, eller acceptera att hon va som hon va & att våra vägar skulle delas & jag skulle vidare.
Jag valde tillsist att gå vidare. det va inget lätt val. Inget lätt uppdrag kan jag säga. Jag fick dåligt samvete, kände mig elak & jag mådde väldigt dåligt en tid.. men så småningom märkte jag att jag mådde bättre än jag gjort på mycket länge. Kändes som en dimma lättat över mig, att min hjärna blev klar, jag blev lätt.
Hon fortsatte att "jaga" mig i perioder, men jag ville verkligen inte umgås med henne på hennes villkor, så jag bestämde mig för att bestämma själv om & när jag ville umgås med henne. Vi träffades ibland men hon märkte nog att jag inte längre tillät henne ta av mina energier. Jag släppte inte in henne som jag gjort tidigare, jag tog över samtalsämnena på ett helt annat sätt.
Jag va betydligt starkare än innan. Det slutade med att vår vänskap rann ut i sanden så att säga, på en naturlig väg. Ingen behövde bli sårad. Jag behövde aldrig va rå ärlig mot henne, utan allt skedde tillsist helt naturligt.
Jag känner inget agg eller besvikelse över denna person. Mycket tror jag är för att jag tog kontrollen och hittade mitt sätt att klara av henne & när hon märkte att jag inte va villig att föda henne med energier längre, va hon ju tvungen att leta upp en annan.
Hon är ingen hemsk människa för detta! Inte alls. Hon är människa just som du & jag. hon vet bara inte om hur hon valt att livnära sig. Kanske hon en dag märker det & ändra på det.. vilket jag hoppas.
Men nu har jag lättare att känna igen tecknen & inte fullt så "lättlurad" ( ursäkta ordvalet ).
Jag har lärt mig övningar som jag försöker göra innan jag tex kliver in i ett rum med massa människor, eller innan jag går till jobbet, eller innan jag ska träffa en energitjuv. Det som passar mig är dock inte säkert att det passar dig. Du får prova dig fram.
 • Jag brukar ge mig själv någon minut där jag fokuserar på min andning, sen när jag känner mig jordad eller att jag har landat tänker jag i mitt inre, så starkt att jag kan se det i mitt huvud, hur en bubbla..som en stor såpbubbla, omsveper mig. Hur den vajar lite.
 • Jag kollar så den är hel & att öppningen är igensvetsad ordentligt. Inga småhål.
 • Jag tänker mig att bubblan är fylld av styrka, självkänsla, självförtroende, glädje & ljus.. du kan välja det du känner att du har behov av just nu.
 • Jag ber en liten bön om att endast det jag behöver kan komma in i bubblan & allt negativt studsar ifrån mig. Jag ber om att allt ska gå bra.

Jag vill oxå tipsa dig om boken ENERGITJUVAR av; Ingalill Roos. Den är jätte bra. Massor av råd & kännetecken.

Nu ska jag avsluta här med att ge dig ett tips om hur du kan känna igen en ENERGITJUV! Så känner du igen en energitjuv: Energitjuven kan vara man eller kvinna och finns i alla sammanhang.Det är en person som stärker sig själv genom att försvaga andra.Signalerna kan vara glasklara eller väl dolda stället för att bearbeta egna ouppklarade känslor lägger energitjuven ut dem på personer i sin omgivning. En energitjuv tar allt utrymme, erkänner aldrig sina egna fel, ska alltid göra tvärtom och skyller alltid på andra. Om du har en energitjuv i din närhet: Lär dig tyda signalerna.Inse att du blir orättvist behandlad och inte bär någon skuld.Försök att bolla tillbaka med frågor.Det kan göra energitjuven medveten om sitt negativa beteende.Sätt din egen gräns och stå för den.Det är bara sunt att hålla distans till den som sårar och gör oss illa. Om priset blir för högt - fundera på om du ska välja bort personen.

Dagens ord:

Vi kan inte älska eller bli älskade av alla. Ibland möter vi personer som kanske inte är bra för oss, men jag tror att vi alla möts av en orsak. Kan vara nått jag behöver lära mig av denne, eller nått denne behöver lära sig av mig. Vi måste alla göra tuffa val här i livet, en del tuffare än andra. Ibland gör vi fel val, ibland gör vi rätt. Att välja bort en annan person kan vara ett jätte svårt val- Tänk över vad som är positivt & vad som är negativt med denna aktuella person, det kan hjälpa dig i valet!! Det är DU som gör ditt val!

3 kommentarer:

 1. Hej Martina!

  Tack för dina rader i min gästbok. Vilken fin och intressant sida du har här, jätte bra länkar har du, vi har visst samma intressen. Hittade ingen gästbok här, så jag skrev här istället. Önskar dig en fortsatt fin vecka.
  Kram/Lena
  www.lenixagrafik.se

  SvaraRadera
 2. Tjinglingen på dej..
  jättetack för dina goa fina ord hos mej..gla blev jag...Hoppas allt är bra hos dej..man måste tydligen tillhöra nån blogg eller registrera sig när jag klickade på följ din blogg..jag kommer o kika in här emellanåt ändå.. du har jättemycket intressant här på din sida..fniss..nu ska jag dyka ner i snarklådan..är jättetrött..har jobbat dygn..
  önskar dej en superduper helg..kramekramisar från mej!

  SvaraRadera
 3. ooops...jag skulle ju säga med..nu är du en stjärna på min himmel..Tack för du ville sätta dej där..kul...hare bäst..kramen...

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails