söndag 19 april 2009

Min älskade familj!!

Min familj är oerhörd viktig för mig. Jag är gift med Magnus & vi har sonen Anton. De är så oerhört viktiga för mig. De är de som står mig närmast! De är de som jag kan känna mig trygg med. De finns alltid där för mig när jag behöver dem. Att se sitt barn växa upp till ståtlig tonåring är underbart. Men ibland känns det verkligen att tiden verkligen går fort. ibland när jag ser på min son som snart är 13 år & 184cm lång, så undrar jag - Men OJ! När hände detta? Hur har han kunnat bli så stor? Vad har jag varit egentligen? Min son har funnits i mitt liv i snart 13 år & jag kan utan tveka säga att de är de lyckligaste åren i mitt liv. Det är den finaste gåvan min man någonsin gett mig! Inga smycken, blommor..eller annat kan mäta sig med det!! Anton är en mycket varm & omtänksam kille med hjärtat på rätta stället. Han hjälper gärna de svaga & räds inte att tala sin mening! Min man & jag har varit ett par nu i snart 20 år. Vi har varit gifta i 12 år! Han är en oerhört varm & omtänksam man. Han har verkligen fått kämpa stundvis när jag varit riktigt sjuk & inte klarat av mer än att sova i princip. När han har fått ge enormt mycket av sig själv utan att få nått tillbax just då! han har aldrig tvekat på varesig sin eller min kärlek till den andra. Jag älskar mina pojkar av hela mitt hjärta & utan dem vore jag ett tomt skal! Älskar er Magnus & Anton!!
Jag har 2 underbara föräldrar! Min älskade Mamma Birgitta & min älskade Pappa Eilert. De är deras förtjänst att jag finns! de är 2 underbara människor som ALLTID gjort sitt allra yttersta för mig & mina syskon. de har alltid satt oss i första rum. De har varit gifta i 40 år & de har säkert haft det svårt mellan varven, men har alltid hållit oss barn ovetande om det. De är 2 glada människor med enormt stora hjärtan. Min mamma jobbar på ålderdomshem & tar hand om de gamla Det är ett tungt yrke i mina ögon & jag beundrar de som jobbar & hjälper våra gamla min mamma är en mycket omtänksam kvinna som tar god hand om de gamla Min pappa är just pensionerad & har jobbat på LjungbyMaskin sen starten. Många år alltså. Han är en mycket flexibel man. Han kan ALLT!! Känns som det iallafall. Han älskar att snickra & jaga. Han är en utomhus-pappa! Han har alltid nått på gång. Tror att min pappa hade blivit riktigt sjuk om han va helt sysslolös! Både min mamma & pappa ställer ALLTID upp!! När jag är för sjuk för att städa, då kommer mamma med en hjälpande hand. Pappa är aldrig sen med att hjälpa till med snickeriet på huset! jag älskar mina föräldrar å det nästan gör ont!!Tack snälla Mamma!! Tack snälla Pappa!!Älskar er!!
Jag har turen att ha 4 syskon! Det är min stora syster Camilla, min storebror Mikael,Jag, min lillasyster Linda & min lillasyster Nina! Alla mina syskon är helt fantastiska människor! Vi är väldigt lika & ändå väldigt olika! Min stora syster & min storebror fanns vid min sida när jag va sjuk som barn. Hade en ganska tuff uppväxt pga min Pherters. Jag har inte mycket minnen från min barndom..men mina syskon har & de berättar för mig.
Min stora syster Camilla har sambo Anders & 2 underbara barn. Evelina & Gustav. De har alltid tid över & en hjälpande hand om det behövs.Min storasyster har alltid funnit där för mig! Hon har alltid en hjälpande hand eller ett tröstande ord! Hon jobbar som dagis fröken & är nog stans bästa! Hon är väldigt kreativ & har viljan att lära barnen massor. Camilla är lite som min xtra mamma ibland :-) Även i stunder när hon har det jobbigt bryr hon sig om alla andra! Hennes dotter har någon magsjukdom, som de har lyckats fastställa än! Min syster är mycket stark i mina ögon, men hon MÅSTE tänka lite mer på sig själv!!Älskar min syster & hennes familj!!
Min storebror hade det nog inte så lätt alltid med 4 systrar :-) men han har alltid tagit hand om "sina" flickor. När jag gick i skolan skyddade han mig mot de elaka! Vi va ute & svirade tillsammans när vi va unga. Vi hade mycket kul ihop. Min bror Mikael har sambo Karin & en dotter Frida. Min bror jobbar som snickare & hjälper mer än gärna till när det behövs! Jag älskar min bror & hans familj!! Sen kommer ju lilla jag!! Martina heter jag om ni missat det. Jag är 35år. Gift med Magnus & sonen Anton. Vi har 3 katter, liten hamster & sonen har fiskar. Vi bor i ett litet hus strax utanför Ljungby! Där har vi bott i 10 år. Jag trivs bra med livet & försöker lära mig av mina motgångar. Försöker tänka positivt & ta vara på livet HÄR & NU! Har kanske inte haft det lättaste av liv, men det kunde varit bra mycket värre. Jag hade en höftsjukdom Pherters när jag va liten & det gick några plågsamma år med smärta, operationer,kryckor,rullstol & annat mindre kul, av mina barndomsår pga det. Drabbades samt av Migrän m aura när jag va barn & den lilla "vännen" har jag sällskap även idag. När min son föddes bröt min reumatiska SLE ut. Min son föddes med läppspalt. Det va ganska tuff tid. Mycket omvälvande känslor. För drygt 2 år sen fick jag oxå atros i ländryggen. Troligen en följd av min Pherters! Så mycket sjukdomar har krävt mycket av mig! Men jag hade aldrig klarat det utan min familj!! Men jag är nöjd med livet & gör mitt bästa! Jag älskar mig själv!! Sen har vi min näst minsta lillasyster Linda! Hon har gjort mycket i sitt liv. Hon har rest & jobbat utomlands. Hon har bott lite överallt & jobbat inom mycket. Hon har nu träffat mannen i sitt liv Martin. Hon blev "bonus mamma" på köpet till en flicka på 10 år & heter Viktoria! De ska gifta sig i Augusti. Min lillasyster är en ganska impulsiv tjej,som vill göra & få ut så mycket som möjligt av livet. Hon har just utbildat sig till sjuksköterska & jobbar på ett sjukhus i Jönköping, där de bor! Linda & jag har mycket gemensamt men det största vi har gemensamt är nog den andliga nyfikenheten & att försöka leva i livet INTE utanför! Jag älskar min näst minsta lilla syster!

Sist, men absolut lika viktig, kommer min minsta lillasyster Nina! Nina är en sladdis & nästan 13 år yngre än mig. Nina är en hästtjej. Hon äger 1 jätte fin häst vid namn Lord men tar hand om 2 till..Dockan & Zigge! Hon jobbar med ungdomar med olika handikapp som ex Autistiska ( vet ej hur de stavas ;-) Hon bor tillsammans med Claes & deras 2 katter. de är så jäkla söta. Nina har själv reumatisk värk, så vi förstår varandra rätt bra när vi har våra ner-perioder! Nina är en pigg tjej, som gillar när det händer saker. Vi hjälper varandra & puffar på varann när det behövs. Jag får följa med henne till stallet ibland & rida & det betyder så mycket för mig! Jag älskar Nina & hennes lilla familj!

Sen har jag min mans sida.. men de berättar jag om en annan dag :-) Kan säga att jag älskar mina svägerskor, svärmor & deras familjer!!!

Men nu avslutar jag här för ikväll, & hoppas ni alla mår bra!

Kvällens ord:

Ta hand om dina nära & kära för vi har dem bara till låns! Det kommer stunder då irritation & hårda ord delas ut bland dig & dina kära - Men det tyder enbart på att du ni bryr er om varandra så mycket!! Vi är alla olika & unika, men vi är på samma gång väldigt lika!

5 kommentarer:

 1. Hej Tina! Vad glad jag blev när jag läste ditt inlägg hos mig....och vad fint du skrivit om lilla mig på din egen blogg! Livet är upp-och-ner, det vet du och det vet jag också....och vi vet båda två att vi kan styra det.....men....det är inte enkelt alla dagar! Känns fint att läsa ditt inlägg idag och vad fantastiskt du skrivit om hela din familj!!!!! Ja, familjen är det viktigaste vi har. Hoppas dagen idag blir en riktigt bra dag för dig!

  SvaraRadera
 2. Hej Tina, nu har jag landat LITE efter flytten av butiken. Ligger fortfarande efter med en hel del, men jag tänker på allt jag hunnit med att göra under dagen - istället för tvärtom - när jag lägger mig och det blir riktigt bra det här till slut....
  Visst är det så underbart härligt med våra nära och kära! Det är så härligt att stanna upp så som du gjort idag och reflektera över vad mycket man har att vara tacksam över. Tänk vilken rikedom!!!!!
  Önskar dig en riktigt fin kväll och var rädd om dig!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Tänker på dig, är lite trist att du inte kommer i morgon när vi ska meditera.
  Men det kan inte alltid passa i livsschemat.

  SvaraRadera
 4. Hoppas dagen idag blir en riktig kanondag! Här är det lite kyligt och inte så soligt. Lyckades äntligen ta mig på bio igår. Maria Larsson eviga ögonblick av Jan Troell. Filmen hade fått mycket god kritik och det var en tänkvärd film om kvinnans plats i livet, i familjen, i samhället i början av 1900-talet. Mycket har blivit bättre! sen dess.

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails