tisdag 14 april 2009

Livet är som ett pussel...Ibland fattas det bitar!

När det fattas bitar i livets pussel måste vi var & en söka rätt på de rätta bitarna. Vi kan inte fråga grannen el tjuvkika på kompisen & plocka deras bitar, för då riskerar vi att hamna helt fel i livet. , det finns ingen genväg till att lokalisera de försvunna bitarna, utan vi måste, var & en av oss, söka rätt på dem för egen maskin. Jag har gjort många misstag i mitt liv där jag tagit pusselbitar från andra för att fixa mitt liv. När jag sen märkte att det blev jätte fel, hade jag nog en tendens att lägga skulden på den jag stulit biten från. Jag ska lämna ett ex:
En kompis hade köpt en ny tröja, hon va redan poppis av alla & nu blev hon ännu mer poppis. Hon verkade ha allt i mina ögon. Jag va avundsjuk på henne & önskade mig själv allt det hon hade. Jag köpte en likadan tröja som hon, men blev varesig mer poppis eller lyckligare för det. Min irritation blev ännu större mot denna tjej.
Jag va ung på den tiden & har lärt mig att det går inte att låna, köpa el stjäla till sig de saknade pusselbitarna i livet.

Vi måste var & en finna våra egna saknade pusselbitar. Det är inte sagt att det är enkelt, men det är nått vi alla måste göra. Jag är av den tron att vi alla bär på svaren själva. Vi måste därför börja tro & lyssna mer till oss själva först & främst. Vi måste finna nyckeln till vårt hjärta! Vi måste finna vårt egna unika sätt att finna svaren genom att finna nyckeln & låsa upp våra hjärta. När vi vågar lita på oss själva så pass, så kommer alla svaren att falla på plats & vårt livs-pussel börjar forma sig efter ditt liv, dina val, din kärlek, din kropp...ja, du får svar på alla dina frågor!

Vi kommer alla till olika punkter i livet då vi måste vara beredda att sänka våra krav på oss själva & andra. Ibland måste vi bli sårbara för att kunna lära oss en viktig läxa av livet! Ibland vet jag inte om vad eller att, jag faktiskt drabbades av det det aktuella, just för att lära mig nått av det. Ibland tar det lite tid INNAN jag fattar att jag faktiskt lärt mig nått av det. Men förr eller senare förstår jag.

Jag har en förmåga att tvivla på mig själv ibland. Det är inte alltid så bra. Jag rådfrågar gärna för många personer, när detta händer. Det gör att jag blir ännu mer osäker & helt missar vad det är JAG tycker. Det kan vara bra att rådfråga andra ibland, men det är oerhört viktigt att man lyssnar till sig själv & handlar efter det. Men inte genom att gå över lik för att jag ska få det jag önskar. Ibland får jag släppa taget om det jag jagar, för att lämna företräde åt nån annan. Men sen kan jag ta upp jakten igen. Men aldrig på någon annans bekostnad!

livet består av tiotusentals miljoner pusselbitar & jag tror inte att NÅGON blir fullärd i detta liv, jag tror att vi tar olika pusselbitar från ALLA liv vi levt & formar livet efter det. Där finns både negativa & positiva pusselbitar, för vi har alla varit med om eller gjort negativa saker. Det är viktigt att ALLA bitar hamnar på sin plats.

Min största jakt just nu är den för bättre hälsa & välbefinnande. Jag vill hitta MINA lösningar för mitt liv. Mina pusselbitar. Jag delar gärna sen med mig av mina erfarenheter till andra. Jag vill hitta MITT sätt att leva mitt liv på bästa sätt. Jag vill kunna luta mig tillbax när jag blir gammal & vara stolt över att jag gjorde så gott jag kunde & på vägen hjälpte jag nån annan. Jag vill kunna lägga mitt pussel & veta att detta har jag gjort med svett, blod & tårar! Många saker kunde jag gjort annorlunda & en del vill jag säkert ha helt ogjorda, men de finns med av en anledning..om inte jag accepterar dem, så kommer mitt livspussel sakna bitar.

Jag är nöjd & belåten med mitt val av liv. Jag skulle inte vilja byta! Ni tycker kanske jag är helt dum i skallen nu..-Skulle hon inte vilja vara frisk???? Jo, det är väl klart att jag skulle vilja, men isåfall hade jag ALDRIG fått lära mig mycket av det jag lärt mig idag. Då hade nog mitt livspussel saknat väldigt många bitar. Det finns en anledning till att jag drabbades av dessa sjukdomar Jag vet inte till 100% varför, men jag har mina aningar... en av dem är att jag ska hjälpa andra att se ljuset, hur mörkt det än tyx vara, jag ska få dem att vilja leva & njuta av LIVET HÄR & NU!

Kvällens ord; När livet känns hårt & orättvist... tänk att detta är en fin pusselbit till ditt livspussel. Detta sker av en anledning-anledning du ej kanske kan se just nu, men det finns alltid en anledning! Så länge du själv vet att DU gjort så gott du kunnat... finns det INGEN som kan klandra dig för nått!!!! Samla dina pusselbitar till DITT livspussel!!

6 kommentarer:

 1. Du skriver så fint och så förståndigt. du förklarar på ett sätt som många kan förstå. Och som du säger... att man redan NU (inte när jag blir gammal för detta kanske är sista stunden här) ska kunna titta tillbaka på sitt liv och känna, att jag levt mitt liv fullt ut och gjort det bästa jag kunnat och vara stolt över det. Att se tacksamheten i svåra stunder...där har du det! Tack Martina för att du förmedlar dessa budskap, de berör fler än du kanske tror.

  SvaraRadera
 2. Hej Tina.
  KAn bara hålla med ovanstående kommentar. Du är otroligt duktig på att uttrycka dig och dina känslor. Vi är ganska lika tror jag för jag käönner igen mig i det mesta du skriver. Sköt om dig och en stor kram från mig.
  Nettan

  SvaraRadera
 3. ibland undrar jag om de inte är jobbigt att tänka på mycket på allt som du gör=) hihi....är glad att jag har dig! du är världens bästa tina glöm inte de

  SvaraRadera
 4. Tack snälla ni för era fina ord!Känns bra i hjärtat att veta att det finns de som uppskattar mina tankar som förvandlas till ord & sen meningar!Stort tack!!

  Nä, det är inte jobbigt att ha alla dessa tankar, så länge jag kan skriva av mig dem.Det är mitt sätt & val att bearbeta mycket som händer inom mig!

  Önskar er alla en härlig dag!
  Kram & tack

  SvaraRadera
 5. Hej Peter Olofsson heter jag som skriver dessa rader på din fina och trevliga blogg. Det jag nu gör är kanske inte helt okej i bloggvärlden, men ibland så måste man få göra små "fulingar".
  Ja, vad gör jag för "fuling" då, ja bli inte orolig, det är inga konstigheter, jag håller på att "ragga" folk till mi "Lilla Frus" blogg" Men "Herregud" männsika! kanske du då tänker kan hon inte göra det själv? Nej, faktiskt inte det är där problematiken ligger, hon är ryggskadad efter en svårare förlossning, 3:e barnet; sedan 15 år tillbaka så är hon till största delen sängliggandes. (ja, nu går det ingen nöd på henne, hon är ju gift med mig, en alldeles förtjusande liten man som pysslar om henne i princip dygnet runt).
  Ja, problematiken är ju att hon har lite svårt pga av smärta och medicinering att vara och arbeta med datorn lite längre tid, så nu spar jag in en massa jobb till henne genom att kommentera inne hos dig. Självklart så sköter hon kontakten helt själv med dig om ni "tivs" tillsammans och du gillar litteratur, det är i princip det enda hon kan göra är att läsa och sitta/ligga vid datorn. Idag har jag gästinläggat hos henne, men det brukar jag inte göra, hänt någon gång bara. Men nu tänkte jag överraska henne med att nästa gång hon öppnar sin blogg så "kryllar" det av glada tjejer som vill boktipsa eller bara skriva om livet, smärta och elände i största allmänhet(ler). Nej, så illa är det inte, Hexan tycker om att se till det "friska" hos människan! Dagens inlägg handlade om fornnordisk mytolgi och det passar henne perfekt, hon är en riktig "vikingahuldra"!
  Ja, stollen som skriver dessa rader heter Peter Olofsson och bloggr normalt på www.oumberligating.blogspot.com
  PS: Det blir lite av massutskick denna kommentar så det kan hända att du "drabbats" av familjen Olofsson förut och gillade du inte oss då, så kanske du inte gör det nu heller så strunta bara i att kommentarssvara, fast då går du miste om mycket för trevligare människor får man leta efter, ja, ialla fall när det gäller min Fru, jag är väl som män är mest "grymtande" och "hungriga"!
  Nej, som sagt nu ska jag inte stjäla mer utrymme i ditt kommentarsfält, läser alla bloggar som jag skriver detta i, säger det igen fin och trevlig blogg!

  SvaraRadera
 6. Hej Tina! Om det finns mening med saker som sker och händer så var det helt klart någon mening med att jag hittade din fina och trevligt skrivna blogg, igår när jag gjorde det hemska "massutskick" som jag gjorde så ögnade jag bara igenom som hastigast de bloggar jag krev till, sökord, bl a böcker och sjukdom. Nu på morgonen så har jag läst din "berättelse", såg också att du skickat en svarskommentar till "Lilla Frun" hon kommer bli glad när hon ser den, det kommer ta någradagar innan hon svarar för idg så ska jag hjälpa henne ut för första gången på en vecka och efter det så kommer hom vara liggandes i några dagar, du om någon vet ju hur det är att vara "dålig" och inte må så bra!
  Bloggen jag nu skriver ifrån var från början en blogg för att locka folk till min huvudsakliga bloggen Smärtföreningen Jernsaxen www.jernsaxen.blogspot.com det gick lite trögt med den så den behövde lite draghjälp, nu rullar det på så sakteliga, men de flesta kontakter sker via mail, det verkar som många som är sjuka drar sig lite tillbaka och det har jag full respekt för, det ska med tiden bli en hemsida av det hela komplett med en massa nyttiga länkar och sedan länkar till sådana fantastiska vardagsbloggar som du är ett levande exempel på att det finns. Tråkigt nog så har jag svårt att hnna med allt jag vill göra, tar hand om "Lilla Frun" och tre tonåringar sedan lyckades jag med konststycket att drabbas av neuroborrelia för tre år sedan och varit svårt sjuk själv i två år, nu i princip helt återställd. Att jag efter det blivit uppsagd och arbetslös gjorde inte tillvaron lättare, söka arbete är mer än en heltidssysselsättning, men det ordnar sig, en dag i taget bara(ler)!
  Hoppas att vi inte tappar bort varandra i "cyberrymden" vill inte förlora en sådan fin kontakt som dig!
  Var rädd om dig på alla sett och ta hand om dig och de dina, vill samtidigt önska en skön Fredag och en fin Helg!
  Mvh från Peter Olofsson

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails