söndag 5 april 2009

Hitta ditt välbefinnande-Läk dig själv!

Det kan vara svårt att veta vart man ska finna sin egen väg till välbefinnande Det finns idag så mycket & många vägar att välja på. Inte för att tala om alla dessa dieter som rör sig därute. Min hjärna arbetar för fullt. Vilken ÄR egentligen bäst? Finns nog ingen som kan svara på det... de som kan det säger ju givetvis att DERAS är bäst.. men då ljuger de i mina ögon, för vi är alla olika. Vi fungerar olika. Våra kroppar fungerar olika & behöver olika saker, näring & motion. Mer ärligt att säga : Alla är lika bra eller lika dåliga, tycker jag. Vi måste själva prova oss fram till vilken som passar till just mig el dig. Varför inte plocka "godbitarna" från olika dieter & sätta ihop en som passar till just dig? I detta inlägg kommer jag att berätta LITE om de godbitar jag personligen hittat & som hjälpt mig på vägen. Är inte på lång väg framme, för det tar tid, men jag är iallafall på väg! Steg 1 för mig har varit & är naturen. Att vara ute & få syre, att få färgsinnet att vakna till liv, att få igång luktsinnet & att verkligen få lyssna till naturen. Alla ljud som finns där. Det är verkligen stillande för hela kropp & själ för mig.
Meditation är ett utmärkt komplement till din hälsosamma livsstil! Det är inte det yttre av oss som är det viktigaste..utan vårt inre. Mår vi inte bra i vår själ, speglar det snart på vårt yttre. Vi kan finna så otroligt mycket om oss själva om vi bara går in i oss själva & letar. Jag säger inte att det är lätt, men med träning kan vi finna mycket viktig information om oss själva som vi inte visste mentalt. Denna information kan hjälpa oss på vår väg mot ett hälsosammare liv. Det är INGET flum med meditation, som en del tycker. Meditation har äntligen börjat sprida ut sig på ett positivt sätt & fler & fler har börjat med denna stillsamma, läkande & intressanta träningsform.
Träning är oxå ett viktigt element i din väg mot ett hälsosammare liv. Det finns mängder av träningsformer på marknaden & liksom i dietvärlden, proppsar alla på att just deras träningsform är den bästa. Många tycks tro att stora muskler, slimmad kropp är det viktigaste ,men jag har en helt annan åsikt. Jag tror ärligt & bestämt att det viktigaste kommer INIFRÅN oss var & en. Jag anser att börja med en träningsform som får din själ, ditt inre & din mentala bit att må bra är nr 1. Vet du att om du har en överviktig person & en väldigt vältränad framför dig så kan du bli väldigt förvånad över deras resultat om man skulle göra en åldersmätning. Bara för att man är smal & vältränad betyder inte det helt automatiskt att den personen är den friskaste.
Det är mycket som ska samspela i ett hälsosamt liv. Även det vi äter. Jag blir så förvirrad & trött på alla dessa metoder som cirkulerar som en gam över sitt offer. Jag beslutade mig för att känna efter inifrån mig själv & jag använde min pendel för att ta reda på vad som passade mig. Jag kom fram till att min största bov i detta med maten är kolhydraterna. Jag hade ingen som helst balans mellan kolhydrater,fett & proteinet. När jag kom i kontakt med LCHF-metoden såg jag inte den som en diet utan som en LIVSSTIL. Detta är nått jag kan klara. Inget vägande eller räknade.inga förbud. Jag beslutade mig för att göra detta på MITT eget sätt. Jag plockar godbitarna av LCHF & gör min egen av det. Jag går inte in till 100% på det, för det klarar jag inte. Då blir det ju ingen balans mellan alla mina viktiga delar som ska få plats för en bättre livsstil! Jag måste finna MIN personliga balans.
Det är ju känt att frukt & grönt är bra. De tillför kroppen viktiga vitaminer & antioxidanter. Vi behöver dem för att överleva Själv är jag dock inget frukt & grönsaks monster. Frukt gör att jag får ont i magen & halsbränna. Ett tecken för mig att det inte är bra för mig.. iallafall inte i nu läget. Så där gör jag MITT val att inte vräka i mig frukter. Däremot tar jag antioxidanter i tbl form istället. Pressa juicer är inget för mig. Jag är aningen för bekväm för att fixa & trixa med det. Men jag hejar på dem som orkar lägga den tid som det krävs för att fixa sin egen juice. Men det finns en del frukter jag tål & då brukar jag skiva upp dem & lägga dem på ett fat & äta dem så, det blir trevligare för mig än att bara äta en frukt rakt upp & ner. Det jag menar är att ÄVEN om vi VET att något är bra för oss, är det inte sagt att det är bra för ALLA! Hitta ditt sätt!!
Jag har även läst MÅNGA självläkande böcker. Det jag känner jag kan ha nytta av & som passar in i mitt liv tar jag nytta av. Det är viktigt att det är saker som passar in i min livstil, eftersom jag inte är ute efter nån diet.. utan en LIVSSTIL, som kommer att bli ett med mig genom livet. Kroppen talar till dig är en av de böcker jag håller varmt om mitt hjärta & som hjälpt mig många gånger. Detta är en uppslagsbok som ger dig verktyg om vad felet kan bero på & vad du kan behöva ändra för att du ska läkas! Men jag vill poängtera att jag inte är nån slav under denna bok, jag försöker att använda den med sunt förnuft. Återkommer ständigt till det som för mig är viktigast:
VI ÄR ALLA OLIKA- VI ÄR VAR & EN UNIKA!!!!
En sak som jag verkligen har haft hjälp av & som jag tagit upp i tidigare inlägg, är det DETOX! Förr va detox de där fasta-perioderna. De va ofta krångliga & svåra att hålla, men nu finns det så många nya moderna på marknaderna så nu behöver vi inte längre gå på fasta. En del väljer det ändå & det är ju helt ok, för förhoppningsvis har de hittat det som passar just dem. Men för oss som vill kunna leva vår vardag så lätt som möjligt är de nya detox-produkterna verkligen nått jag kan rekomendera. Detox är ett bra val att göra vid varje årstid eller iallafall vår & vinter. De hjälper oss att bli av med gifter & avfall som vi inte behöver gå & dras med. Det finns många olika varianter på marknaden.. ingen är bättre än någon annan eftersom vi alla är olika. Du får prova dig fram. Det finns i flytande, tablett, pulver, plåster, fotbad-form mfl.
Här hittade jag bra information om just METHODDRAINE-detox.
Trötthet, livlös hud, trög matsmältning o.s.v. är tecken på att kroppen är överbelastad med slaggämnen. Av slaggämnena och gifterna kommer 40 % från den luft vi andas in. Resten kommer från alkohol, tobak, mat och dryck. MethodDraine Detox rengör kroppen på djupet MethodDraine Detox rengör din kropp inifrån - naturligt och effektivt! Samverkan mellan omsorgsfullt utvalda växter garanterar att produkten är effektiv.
En annan modell jag oxå provat med riktigt goda resultat & som jag nämnt i tidigare inlägg är Holistics-ört Detox. Den är verkligen en storkörare. Den är en ganska tuff arbetare med mängder av örter som arbetar. En del kanske inte bör köra full dos i början, utan att börja lite försiktigt för att sen ev. höja dosen. Jag brukar försöka köra detox när jag vet att jag inte har nått särskilt inplanerat eftersom en detox kan ge olika symptom som; utslag/finnar, trötthet, huvudvärk, svettningar, konstik kroppsodör mm. MEN dessa är nått positivt för det bevisar att du har behov av en detox & att din kropp jobbar hårt för att bli av med gifter 6 slaggprodukter på alla sett den kan. Symptomen är övergående & kommer att försvinna. Mitt råd är att köra detox tills inga nya blemmor uppkommer eller ta en paus på en månad & sätt sen igång med en ny kur. Här är lite information om just Holistics detox:
Det är viktigt att detoxa kroppen regelbundet. Toxiner bildas bland annat vid dålig matsmältning och dålig kost men kommer även via luft, vatten och mat. Många experter rekommenderar detox två gånger per år i 3–6 veckor eller mer. Efter en detoxkur känner du dig piggare, lättare och har mycket mer energi. Dessutom får din kropp bättre motståndskraft. Detox är en utrensningskur utan fasta. Holistic UltraDetox är ett kosttillskott i form av en ört- och fiberdrink för detox och utrensning. I vår tid med gifter från luft, vatten, mat och i vår egen tarm är det viktigt att detoxa sig regelbundet. UltraDetox stärker kroppens avgiftningsorgan, särskilt levern, vilket hjälper dig att rena din kropp. UltraDetox är en helt naturlig blandning av 35 örter som verkar i synergi med varandra. Den består av mycket fibrer och stimulerar kroppens utrensning och detox. Det är den ultimata ört- och fiberdrinken för att rena, reparera, stärka och vitalisera din kropp.
Mitt budskap i detta inlägg är ; DET ÄR MÅNGA BITAR SOM SKA VARA MED I ARBETET TILL ETT BÄTTRE LIV. GLÖM INTE NÅGON.ALLA ÄR LIKA VIKTIGA PUSSELBITAR SOM MÅSTE FÅ HAMNA PÅ RÄTT PLATS.DET ÄR DET SOM ÄR BALANS!!!

6 kommentarer:

 1. Hej !Jag tittar in även här och ser hur mycket matnyttigt det fanns att ta del utav!Önskar dig och de dina en fin måndag!
  Lena

  SvaraRadera
 2. Just precis! Många bitar ska passas ihop innan man kan känna sig hel och precis som du skriver så ska du lyssna till dig själv och på de svar du får på de frågor du ställer. Vi är alla olika och ska så få vara, det är det som gör livet och mötet med människor så fantastiskt. Tack för omtanken om mig och min familj.

  SvaraRadera
 3. Holistic UltraDetox i kombination med Ulttrabalans ger fantastiskt resultat... jag ska precis köra min 3e kur med Holistic. Jag har prövat både Biodrain och MethodDraine, men upplever att Ultradetox ger bäst resultat =) Här hittar man Holistics detoxprodukter till ett bra pris - http://www.detoxdiet.nu/webshop/

  SvaraRadera
 4. Håller med ovanstående om bra sida. Jag har testat olika detoxkurer som jag köpt på www.detoxdiet.nu och leveranserna har alltid fungerar smidigt och bra. Gillar att de har så mycket bra information om detox också och recept och sånt. Det hjälper en hel del om man får idétorka när man kör sin detoxkur (vilket är lätt hänt)

  SvaraRadera
 5. Varför känns det som att anonym och Sofia är samma person? Hum hum...

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails