fredag 3 april 2009

Fint väder är det ALLTID bra??

Nu är det vår ute & vi borde alla njuta & alla borde ju må bra nu då?! Jag menar jag har hört sen efter jul människor som tjatat om att vi behöver sol för att må bra & bara solen kommer fram kommer alla att bli friska & må bra! Men är det verkligen ALLTID så? Jag tycker inte att alla människor mår bättre för att solen kommer. Jag själv upplever en blandning av glädje & stress. För det är så att jag är en av de många människor som faktiskt INTE mår bra av solen. Jag har SLE som gör att solen är direkt skadlig för mig kroppsligt, men även stress för allt som måste göras.
Det ska vårstädas, fönster putsas, gardiner bytas, trädgården vår städas mm. För mig kommer värken som ett brev på posten när solen värmer där ute. Allt det jag vill & borde göra blir till en last istället för glädje. När människor nästan idiot förklarar mig när jag säger att jag är inne. -Men, är du inte klok som är inne i detta fina väder?! , kanske inte. Jag kanske inte är klok, men så här är det för mig. Jag kan inte vara ute på samma sätt som många andra. Varför kan inte människor förstå det? Jag träffar många människor som känner samma press som jag. Hur ska de hinna? De borde gå ut & gå i vårsolen, men av olika orsaker kan de inte. De blir ledsna av människors kommentarer, just som jag.
Varför är det så fel att ligga på soffan en hel dag när solen skiner? Om det är det jag känner för, ska jag inte då få göra det? Det är ju mer ok när det är vinter el regn, men varför det?? Jag brukar fösöka trösta mig med att det kommer fler soliga dagar. Men just idag, orkar jag inte vara ute. Min sjukdom ger mig dåligt samvete många gånger, pga människors kommentarer. Varför kan de inte acceptera mig för den jag är? Jag tror att det är många fler än mig som upplever den allra första vårsolen som hysteri! Människor blir hysteriska & de ska ut & dona med massor av grejer på en gång. Tala inte om när grannen börjar fixa i sin trädgård.. då kan jag garantera att grannen bredvid snart står ute i sin trädgård & fixar, & dens granne likaså osv. Men gör de det av egen fri vilja tros? Nja, jag är tveksam över det. Jag tror att det är nått MÅSTE, för många! Men självklart gillar jag våren! Jag ÄLSKAR våren! Men jag vill gärna få njuta den på MITT sätt!! Inte bli påtvingad känslor eller handlingar som inte är mina utan andras. Jag kan inte bara gå ut & njuta i timmar i solen som många andra. Det krävs lite förarbete för mig. Måste smörja in mig med solfaktor & leta upp skuggplats. En stund i solen är ingen fara alls..inte nu när luften är så frisk, värre till sommaren, men jag måste tänka mig för så jag inte utsätter kroppen för mycket & detta har mina medmänniskor väldigt svårt att förstå! Jag orkar inte försvara mig mer & eftersom det är MITT liv & MITT val, så gör jag efter MIN bästa förmåga!! Idag städar jag & fixar fönster... det går sakta eftersom mina leder är arga på mig, men det ska nog bli gjort tillslut! Sen ska jag gå ut en stund. Bara för att njuta..inte för att jag måste, utan för att JAG VÄLJER det!!
Så jag vet ju inte om fint väder ALLTID är så bra. Ibland kan det föda känslor av press hos människor..dåligt samvete..skuld... Men det verkar inte som att vi våga erkänna det högt för varandra. Men jag hymlar inte med det & berättar hur JAG känner det, då visar det sig ofta att andra känner likadant fast det va inte det de sa till mig från början.
Jag menar... Livet börjar eller slutar väl inte bara för att solen kommer? Ibland när jag hör folk prata så kan man ju nästan tro det är världens sista sol som kommit. Att den bara kommer att finnas här just den dagen & sen för alltid försvinna... Hurmf.. är det verkligen sunt?? Jag vet vad jag tror.. men vad tror du?
Dagens Ord; Jag älskar naturen & lugnet den ger.Jag älskar solen i dess sken. Men solen är för stark för mig & min hy, så solen har jag stor respekt för. Njutning kan vara så olika från person till person..låt det vara så, utan att känna skuld. Skuld föder skuld - Jag vill bara få njuta av mitt liv..på mitt sätt.. döm mig inte för att jag inte är DIG lik.
Njut av livet här & nu..oavsett om det är att se på tv en hel solig dag eller om det är att jobba i trädgården en hel solig dag!
Det är DITT beslut! Känns det rätt för DIG, då är det RÄTT!!!!
Våga gå din egen väg. Va din egen lärare & lär av dig själv! Vad är viktigt för DIG i DITT liv?

2 kommentarer:

  1. Du behöver inte va i solen,du glänser ändå....Kramar till dig från Lagan

    SvaraRadera
  2. Vad klok du är! och vad rätt du har! Ingen har rätt att sätta sig till doms över någon annan och det som känns rätt för dig ÄR rätt för dig. Själv tillhör jag den lyckliga skara som inte har problem med att vara ute i solen och för mig är ljuset så jätteviktigt för mitt välbefinnande....men en av mina bästa väninnor tycker inte alls om våren och sommaren...hon älskar kulna höstkvällar, med mysljus och vin och god mat....
    Jag bor på landet, utan närhet av grannar....det är vårt val och folk i vår omgivning tycker att vi inte är kloka som stannar här med 3000 kvm gräsmatta att klippa och 300 m väg (x två, en in och en ut)att skotta när vi kan bo mitt istan....men jag bor ju där jag VILL bo och jag tänker inte flytta in till stan förrän jag inte kan ta vara på mig själv längre......
    Så gör det som du mår bra av, putsa fönster om du blir glad av rena fönster, ligg i soffan och titta på TV, en solig dag, om du blir glad av det. Jag tycker inte att du är konstig. *fniss*

    SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails