måndag 2 februari 2009

Hälsorådgivare

Nu har jag startat min väg mot att bli HÄLSORÅDGIVARE!! Det är med stor spänning & fjärilar i magen som jag nu öppnat mina läxböcker för att starta min väg mot att bli hälsorådgivare!! Det är STORT!! Mycket att lära sig. Hur kroppen är uppbyggd, vilka vitaminer finns & vad behövs de för, mineraler vad gör de för kroppen, vilka vitaminer, mineraler är bra för vad osv.
Det är ganska snurrigt i mitt huvud nu när jag läst. Hur ska jag minnas allt detta? Hur ska jag klara av provet? Ojojoj...Men jag har ett par fördelar och det är bla;
Jag har ett STORT intresse för alternativmedicin & jag har en helt underbar chef som gör allt för att hjälpa mig!
Jag hoppas att jag blir en bra hälsorådgivare. Men det tror jag. Jag har varit på HälsoCity 1 år nu och vad chefen sagt så gillar kunderna mig och de litar på mig & tycker jag är jätte duktig...så det ska nog gå bra. Eller vad tror du?
Jag fick en bok av min chef. Hon tyckte jag kunde behöva en egen ( hon har en i butiken vi kan slå i ) som jag kunde bläddra i och som jag kan slå i när det är nått jag ej har pejl på. Hon är så himla snäll. Boken heter VITAMINBIBELN.
Där står ALLT! Har dock inte lärt mig riktigt hur jag på lättaste sätt slår i den, men det gör jag snart.
Kroppen är verkligen det mest fantastiska jag stött på. Kroppen är verkligen nått vi borde respektera & våda bättre. Vi glömmer bort att den är en del av oss och behöver omvårdnad & kärlek för att orka med vår stress vi utsätter den för.
Alla dessa vitaminer, mineraler, rötter, odyl som jag ska lära mig namnen på, vad de är bra för, vad man ska tänka på när man tar dem, kan man ta dem ihop med "vanlig" medicin, kan man ge det till barn, kan man ge det till sina djur...osv...det är verkligen mycket att lära sig.
Hur ska jag äta för att tex få i mig mer A-vitamin? Jag ska lära mig namn på vitaminer..tex Vitamin B3 heter; NIACIN eller vitamin A; RETINOL...Jösses alltså, jag kan ju knappt uttala dem rätt..fniss...Du ska veta att det krävs en hel del av de som jobbar i en hälsokost butik. Man ska kunna om vad läkemedelsverket säger om produkter...Ja det är MYCKET. Men det kommer nog att gå bra för lilla mig.
Min grabb ligger här nu med 40 graders feber. Jag proppar i honom Experatox, Colizin & mängder av vatten.Han är helt slut min stackare. Han sover i omgångar och han är helt rosig och ögonen helt glansiga. Tur att jag va ledig idag.Hade inte känts bra att lämna honom ensam idag.
Tycker ni det verkar intressant det jag skriver om kan ni gå in på sidorna jag skriver längre ner & läsa lite mer.
Är man mycket intresserad av alla dessa E-nummer som finns på våra produkter i handeln, vad de står för finns det en bok med just det namnet.
Det är ingen lättläst bok och jag rekommenderar inte att man ska haka upp sig för mycket på den. Det är svårt nog att handla, men just för att man är lite nyfiken kan man ju kolla i den. Jag vet om de som har den i handväskan & följer den slaviskt..det är i min mening INTE sunt. Det blir ju till en stress då!!!!
Så läs den gärna men använd ditt sunda förnuft!!!
Nu ska jag fortsätta läsa mina läxor..fniss ..trodde väl aldrig att jag skulle läsa läxor mer i mitt liv. Jag som avskyr skolan..fniss..men det är ju annorlunda nu när man kan göra valet själv och läsa det som intresserar en. Jag hoppas att du har nån glädje av det jag skriver och du får gärna skriva kommentarer eller frågor eller bara en hälsning. Här kommer några sidor jag kan rekommendera dig att skumma igenom om du är intresserad!
 1. www.e-nummer.se
 2. www.svenskegenvard.se
 3. www.halsan.se

Dagens ord; Den som ej är beredd att förlåta andra bränner den bro han själv en gång måste gå över! Ge din nästa din förlåtelse & bidra till en bättre värld!

3 kommentarer:

 1. Hej! Vad spännande! Jag funderar oxå på att läsa till hälsorådgivare! Men hur kan man arbeta sedan när man är klar?

  SvaraRadera
 2. Hej Carro!! Va kul att du oxå har det intresset!!! Om du utbildar dig till hälsorådgivare, kan du nog i princip jobba med va du vill... starta eget, jobba i grupp på tex sjukhus, skolor, arbetsplatser..mm. Jag läser till hälsokostrådgivare! Det finns en bred bana & möjligheter inom detta yrke!!
  Kolla upp det lite & fundera på vilken inriktning du skulle vilja gå!!
  Lycka till!!!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Spännande! Undrar hur det går för dig? Men jag följer din blogg framåt så jag får se.
  Kram

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails