söndag 18 oktober 2009

Tanken om att börja om från början...

En tanke som gnagt i mitt samvete under en längre tid är detta om de materiella tingen. Vi är inne i nått Shopping hysteri i landet, känner jag.
Man ska ha de senaste mobilerna, datorerna, bilar, kläder, möbler, fina ras djur, prylar som EGENLIGEN inte har något som helst värde i det levande livet.
Många är stamkunder på ex Ikea. Känner de som åker dig hur ofta som helst för att köpa på sig mer "fina" möbler & saker att fylla deras hem med.
Men för mig själv känns det så onödigt. Självklart är det otroligt viktigt att man skapar sig ett hem man trivs i, men behöver det ALLTID vara i nya fina dyra möbler, tavlor, ljusstakar mm??
Inte i MITT tycke.
Mitt hem är av den enkla sorten. Vi har skapat oss ett hem med mys faktor. Vi vill känna oss hemma & vill att våra gäster ska känna sig som hemma. Det ska inte behöva va rädda för att spilla på mattan.. de ska kunna slänga sig i soffan om de nu är det de vill.
Vi har inga dyra fina möbler. Det mesta vi har är" ihopaplock". Det är begagnat & endel lite slitet, men vi trivs & vad jag vet så trivs våra gäster ypperligt. Bruka få höra- Å vad hemtrevligt & mysigt ni har. Vilka underbara energier ni har här!
Då har jag lyckats, känner jag.
Detta är MITT tycke!!!
Jag funderar ofta på de personer som fått nog & kommit till den punkten i livet där de inte orkar hålla denna köpmani & stress som det faktiskt blir av att ha allt det nyaste. De säljer av allt de äger & har för att börja om från början. De är trötta på att alltid behöva jaga pengar till hyran, räkningar mm. De vill leva ett enklare liv!!
Jag tycker det låter som en underbart befriande tanke. Tänk att sälja av allt & blir av med endel skulder, att kunna börja om!
Nu med all den bagage i livet, kan jag ju säga att jag hade gjort många ANDRA val, än de jag gjort tidigare. Jag skulle inte tillåta mig att dras med av denna köpmani. Inte för att jag har pengar att följa den, men det föder nån sorts känslomässig konflikt & kamp i mitt inre. En stress som jag inte riktigt når.
Tänk att sälja allt & börja om ... att börja om i livet!
Låter inte det som en befrielse??
Endel tycker nog det är vansinne! Men jag känner en beundran inför dessa modiga människor. Bara för att man säljer av allt, betyder inte det att man förvandlas till en "slusk" el blir helt bohem. Man kan starta upp ett underbart liv tror jag. Där man prioriterar annorlunda Där man lär av sina läxor man fått under livet. Man håller hårdare i sina pengar. Man köper det som är nödvändigt. Struntar i alla dessa prylar som man faktiskt oftast inte sen använder. De står där inne i ett skåp bland alla andra helt onödiga prylar.
För en tid sedan rensade jag & min man i alla skrymslen & skänkte kläder i massor till välgörenhet, vi skänkte en massa FINA & DYRA saker till en loppis.
Jag vet att jag tänkte när jag hittade en TANDBLEKNINGSMASKIN & ETT TRÄNINGSBÄLTE med en massa löften,
- Jaha, & hur bra va denna??? Om den varit så bra som säljarna utlovat. varför ligger den då här långt in i förrådet???
Tänk att jag lagt ut tusentals kronor på nått som sen hamnar långt in i förrådet & glöms bort!!
Jag skämdes så mycket att jag gått på den där KÖP hysterin.
Man tror ju att man lär sig av sina misstag, & det är väl det som är förhoppningen... men när vi rensat ett tag till... ja, då ligger det andra svindyra prylar med brutna löften där inne i förrådet
Herregud Martina!!! Det här måste ta slut.
Ja, så på den vägen föddes min tanke om att sälja el skänka allt onödigt.
Att prioritera mina skulder & lån först. Att bete av dem INNAN jag köper nått onödigt.
Det är nog en av mina svåraste "uppdrag" jag skapat i livet.
Men jag VILL verkligen detta.
Jag tänker INTE sälja allt jag äger.. fniss.. skulle inte få så mycket för det jag äger.. hihihi... men jag ska INTE köpa in massa nya dyra prylar för mina få pengar jag har, utan jag ska ta dem till att lägga in på mina lån.
Jag vill hitta min mittpunkt. Jag vill kunna leva enkelt men ändå ha råd att unna mig & familjen nått fint ibland. Jag vill inte vara en marionett docka i samhället längre. Jag vill hitta MIN väg & mina ståndpunkter i livet. Jag vill rå om mig & min familj på VÅRA villkor inte på samhällets.
Bara tänk på vad pengar & hälsa jga kan spara in på det.
Jag menar inte att ha ett överflöd av pengar.. , för jag tror inte att det är lycka. Jag anser att man behöver se helheten & hitta sin sanna lycka UTAN ett överflöd av pengar.. när man så väl hittat det, då är jag nog mer mottaglig för ett överflöd av pengar =) Men innan dess vill jag hitta tillbax till enkelheten!!

Jag har i alla år fått höra att du borde köpa en sån.. du borde beställa nya gardiner... här skulle behövas en ny soffa... osv... men jag behöver inte det! Jag har redan allt det där & det gör mig inte lyckligare för att jag köper nya gardiner osv.. en tillfällig lyckokänsla på sin höjd. Jag bor inte i nått ruckel med bras veds stolar.. jag har ett fint & ombonat hem med fina möbler & gardiner. Men inte det senaste & moderna. Men det är INTE jag!

Jag är inte den personen. Jag vill inte bli en av dem som försöker fylla tomrummet i själen av att shoppa, jag vill finna sanningen till mitt tomrum. Jag vill fylla det UTAN överflöd av pengar.

Jag vill återfå kontrollen över mitt liv.

Jag har nu skapat ett nyårslöfte. Inte att sluta snusa, banta, utan att vårda om mitt & min familjs liv & hälsa. Att göra om i mina prioriteringar Att satsa på att finna den sanna lyckan & en hälsa som består.

Japp.. så får det bli =)

KRAM

4 kommentarer:

 1. Härlig läsning.. Jag började om för snart 5 år sedan så jag vet...
  www.nuet.rular.se
  Kram Nina

  SvaraRadera
 2. Hej goa du hih! Har inte mycket tid just nu att sitta och svara hahah! har fotat och lagt ut bakelserna i butiken och herregud, det är så kul! Ja vad ska jag säga, kan ju inte vara utan er! så är det!Självklart uppskattas alla tips, man tänker inte på allt själv hahah. Här skiner solen nu och det är så skönt! Ha nu en fin söndag, ska fortsätta fota här kram på dig söta vän! Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! hihih ja du det är inte lätt att välja! På första bilden? Vilka vill du ha där? och andra bilden?? Du måste specificera dig hihi hela ordern tar man på en gång för att kunna sampacka eller så tar du 2 nu och 2 sen hur du vill hihi kram

  SvaraRadera
 4. Jo, jag håller helt med dig i ditt tänk.. men jag tror också att det finns en annan sida av det här med köphysterin. Jag tror att många, kanske för länge sedan, har tappat greppet och/eller förlorat insikten om vad verklig lycka är... eller kanske, sorgligt nog, aldrig fått uppleva någon lycka... och då tror jag att många köper sig lite lycka istället.
  En ny vas... en ny tv... en ny bil... en ny matta.. osv osv, kan ge en stunds glädje och lycka för många... och det, det tycker jag är sorgligt, men jag kan också förstå det... för alla vill vi vara lyckliga.

  Varm varm kram... och sov så gott!

  Ps. Du skriver tänkvärt och bra...

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails