tisdag 8 december 2009

För alla barn som inte får en VIT jul...

Nu är det snart jul =) Tänk att det gått så fort.. tycker inte det är längesedan jag skojade om att Snart är det jul, när jag kom tillbax till jobbet efter semestern.. & nu ÄR det verkligen snart jul =) Min dator är inte riktigt min kompis idag, så jag vet inte riktigt hur detta inlägg kommer att bli.. fniss... men den som lever får se =) I morron & på Torsdag ska jag jobba heldag.. kommer att bli tufft, men det ska gå. Fick min chefs mans telenr idag av honom, så nu har jag någon att ringa OM det skulle va nått. Är lite orolig över min migrän.. vet att jag inte ska gå & oroa mig för det, men det är lättare sagt än gjort =) Vill inte få det nu... Hur mår ni mina fina vänner? Är ni klara med alla julbestyr? De senaste åren har jag lagt bort ALLT vad julstress heter. Det va ju bara stress & irritation & ingen fröjdefull jul.. så det gjorde jag en radikal förändring på & nu kan jag verkligen NJUTA av julen. Nått som tynger mig dock är alla barn som fasar för julen. Alla de barn som somnar i gråt på julaftons natt.. rädda & hungriga... nu tänker jag faktiskt inte på hemlösa el fattiga... nej, just nu går mina tankar till alla de barn vars föräldrar vägra ta en "vit" jul!! De barn som får se sina föräldra dricka sig redlöst sketfulla, de som får stoppa om sina föräldrar på julafton, de som sitter ensamma & se på tv när föräldrarna däckat... de som inte får nån julmat för mamma & pappa började bråka & blev osams & mamma låste in sig på toa med sin flaska & pappa tog sin jacka & rusar ut genom dörren som slår igen med en rungande smäll.....

De barnen som mer än gärna skulle vara utan julklappar bara de fick ha sin mamma & pappa nyktra!!

De barnen som bara går & väntar på att smällen kommer då mamma öpnnar sin flaska vid spisen då hon förbereder maten.. hur pappa kommer hem från bolaget med YTTERLIGARE klirrande kassar....

De barnen som låser in sig på sina rum & ta sina hörlurar & vrider på hög volym så de ska slippa höra mammas höga hysteriska skratt som snabbt går över till ett vrålande skrik när pappan gjort något som stör mamma.. behövs inte mycket för att det ska bli bråk.

De barnen som vaknar på juldagen & ser alla dessa glas, flaskor & skräp.. där ligger den vasen som mamma tog i ilska & kastade mot pappa som missade men tod väggen & ligger nu på golvet i tusen bitar.

Det luktar fylla & rök & pappas snarkningar hörs genom väggen. Barnen tar sopborsten & börjar sopa upp på golvet, går sen över till disken.. diska under tystnad.. tankarna far runt & ångersten kommer krypande...barnen som ser sig om & se granen.. granen som de tillsammans så fint pyntade i glada skratt... ligger nu på golvet & krossat de oöppnade paketerna... barnen som inte bryr sig om vad de innerhåller.. de städar upp efter mamma & pappa, går sen in på sina rum & stänger dörren efter sig.. i magen växer klumpen sig större & större... gråten svider... ilskan kommer rykande & ångersten bultar.... de är de barnen mina tankar går till..

Så många barn som önskar att julafton inte fanns. Som mår så dåligt av att höra sina kamrater på jullovet om allt kul & fint de gjort & fått på julafton.. barnen som skäms så mycket att de ljuger ihop sin dröm jul för att inte kamraterna ska få veta sanningen. Blåmärket runt ögat som barnet fick av sin berusade & rasande pappa på julaftonen, låtsas barnet vara en blåtira från dansen runt granen som gick lite för fort & barnet sprang in i dörrposten.... De är de barnen mina tankar går till just nu.... Jag tar en vit jul även detta år!!! Hur gör du??

10 kommentarer:

 1. HEJ! Jasså vill inte datan leka med dig idag?? Ja du jag mår bra, lite stress är det ju fortfarande och så mycket i tankarna just nu! svärmor är inlagd nu suck! Ja det där med stress o migrän kan inte vara kul vännen! MEN det låter inte bra, har ju ingen erfarenhet men har en bror som har det och när han får det är han riktigt dålig. Hoppas hoppas du inte får det. Hhaha då är det måååååååånga tummar för du är värd mycket du. Sköt om dig vi hörs snart igen kram från regniga Eskilstuna! Bläää

  SvaraRadera
 2. Jag lider också med de barn och andra som får ha en berusad förälder, make eller maka till jul. Det är nog fler än vi tror.

  Har själv erfarenhet av det.

  Ha det bra, min vän
  Kram

  SvaraRadera
 3. Självklart blir det en vit julafton tillsammans med alla de andra vita dagarna för mig och mina barn. Jag tänker med mycket på dessa barn och lider med dem.

  jag stressar inte heller eftersom det är mina barns jul tillsammas med deras pappa och vi ska resa BORT: Lugnt och fint ska det vara.

  Ha en härlig dag vännen

  kramkram

  SvaraRadera
 4. Blir tårögd när jag läser..
  ja jag lider sååå med dessa
  stackars barn som inte får en
  vit Jul fylld av kärlek!=(
  Ska tänka på alla dessa barn
  på Julafton...

  Julen blir vit även för mig
  reser bort till min pappa på
  fredag och Julen brukar vi
  tillbringa hos min syster.

  Vilken vacker blogg du har
  och bilden högst upp är jättefin!
  Hittade in till dig från Stina.=)

  Önskar dig en fin Onsdag,
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har faktiskt bestämt att här hemma blir det en vit jul, var inne på nån sida på nätet där man kunde signa upp sig, och det gjorde jag! Och tack snälla du för din goa kommentar på min blogg, och visst det är alltid kul att få ett ansikte bakom saker och ting!
  Jag önskar dig en underbar onsdag!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Mycket Mycket viktigt ämne.... Bra att du tar upp det...

  SvaraRadera
 7. Har inte ens tänkt så att julen är en helg att dricka på.... För mej är det en självklarhet med vit jul. Vad hemskt att en del faktiskt har det så.

  SvaraRadera
 8. Sänder en tanke till alla dessa barn som får ha det så, vare sig det är Julafton eller vilken dag som helst.
  Det är så hemskt och synd att sådant ska förekomma.

  Här är det inte så mycket julstress.
  Har bakat klart allt inför julen, städat och dammat det mesta i princip.
  Mest småfix, byta mattor och dukar.

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Har man barn har man ett enormt ansvar! Och i det ansvaret ingår väl att man först och främst tänker på barnen?!

  Har inte fixat så där jättemycket ännu... Håller på med sonens flyttlådor och orken räcker nog inte till mer :-)...

  Kramen och tack för dina fina kommentarer hos mig! Dom uppskattas ska du veta!!!

  SvaraRadera
 10. Lite julpyntat är det här hemma. Granen har inte kommit upp än. Innan har vi haft plastgran, men vet inte hur det blir i år. Stress gillar jag inte och ännu mindre till jul. Vi brukar ha en lugn jul, antingen här hemma eller hos min frus syster. Så har det varit dom senaste åren.

  Fint du skriver om dom utsatta barnen Tina. Har inget emot en vit jul. Men blir jag bjuden dricker jag bara lite. Bli berusad är och göra dumma saker är inget för mig.

  Kram

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails