söndag 20 december 2009

Jag lever =)

Jag lever =)
Har lyst med min frånvaro nu en tid.. men ville bara tala om att jag lever =)
Det går bra att jobba heltid !! Tycker det är så roligt att få jobba tillsammans med min chef igen.. har saknat det så mycket.
Så vi har jätte kul =)
Vi har även börjat sälja apoteksvaror i dagarna, vilket känns jätte spännande =)
Allmänt tycker jag att människorna är i harmoni & glada.
Upplever det som att det är mycket mer lugn & glädje iår än förra året,
vilket är lite konstigt med tanke på finans krisen vi drabbats så hårt av, men som du säkert vet vid detta laget, så har jag ju givetvis en teori om detta =)
Jag tror att det beror på att nu finns en sorts förståelse runt i världen om att vi inte har råd med massa onödiga köp, resor mm.
Tror att endel drar en lättad suck för detta. Nu finns det en anledning att inte ta de sista pengarna till den där EGENTLIGA onödiga julklappen, bara för att alla andra får massor... nu är det nog lättare för många att acceptera att vi inte har råd med det är xtra.
När jag pratar med mina kunder så upplever jag nästan en sorts befrielse hos endel.
Barnen verkar förstår att det inte finns möjlighet att slösa iår. De verkar som att de verkligen accepterar föräldrarnas val & det ger ju gladare & harmoniska föräldrar.
Många har dragit ner massor på julklappar & de känner en lättnad över det.
Så jag tycker att människan överlag verkar mer harmonisk & glada!
För visst har vi missat detta med julen någonstans. Vad som är den verkliga meningen med den.
Vi har symboliserat det med massor av mat & klappar.
Men nu verkar det mer som att människan känner att det viktigaste är inte maten & klapparna, utan att få umgås!!
Många verkar har gjort om i julklappsSchemat & istället för att köpa klappar till ALLA, så lägger de ihop till ett gemensamt familjespel som gör att hela familjen samlas, vilket jag tycker är helt underbart!!!!
Många köper även hälsopreparat, vilket oxå känns som en seger på nått vis. Att människan äntligen börjar fatta att vi måste börja ta hand om MÄNNISKAN!!
Det gör vi inte när vi lägger våra sista slantar på en helt onödig julklapp till någon.
Men detta är MIN syn & tro!!
Finns även väldigt många som har den värsta julen någonsin & det gör mig så sorgsen i hjärtat!!!
De som inte har pengar ens till en tågbiljett att ta sig "hem" till sina nära & kära.. alla äldre som sitter bortglömda, alla barnen som firar julen ensama el med berusade föräldrar, alla ensamstående mammor som kämpar för att få ekonomin att gå ihop, alla föräldrar som inte kan ge sina barn några julklappar.. för det hör till att julklappar ges & tars emot på julafton, men behöver det verkligen handla om 10, 20 el 30 paketer till en enda person???
Jag är så glad & nöjd med att få umgås med min älskade familj & att jag fått ett jobb jag trivs så bra med & att min inkomst har blivit bra mycket bättre nu än när jag gick heltidspensionär är ett stort BONUS!! Men inte så viktigt för pengar är inte levande.
Min familj är det!!!!! Mina föräldrar, syskon, svägerskor,svågrar, min man, min son, mina syskonbarn.... De ÄR min julafton!!!!
Jag har inte haft tid att hälsa på inne hos mina fina bloggvänner, vilket gör mig lite nedstämd, för jag älskar att få ta del av deras liv, men jag hoppas de förstår mig. Jag jobbar nu heltid fram till julafton & är inte säker på att jag kommer att ha ork att skriva så mycket innan dess, så jag passar på att önska ALLA mina underbara läsare en
UNDERBAR GOD JUL!!!!!!!!!
Mina tankar går till min "plastsvärfar" som förlorade sin dotter i en olycka!!
Så ha ingen ångerst för att pengarna inte räcker till allt som står på barnens önskelistor... de kommer att förstå att det som verkligen räknas är människorna som finns i deras liv!!!!!
Kram Tina

7 kommentarer:

 1. Hej! Ja du det är inte lätt alla ggr. Ja alla har väl häcken full så här före jul hihi. Jag ska då inte klaga, VANN det mest finaste smyckessetet i en bloggtävling. Wohoo. Ja kolan blev nog inte så bra den stelnar inte :-(. Ja jag hade ju egna maskiner men här får det inte plats. Tack vännen för dina tankar, det värmer oerhört ska du veta. Allt löser sig väl. Ha det bra söta goa du! var rädd om dig med kram

  SvaraRadera
 2. God morgon vännen, Önskar dig oxå en riktigt god jul. massor med tankar och kramar skickar jag dig. Älskar dina inlägg för de förmedlar så många fina tankar.

  kramkram

  SvaraRadera
 3. mmmm... me like this inlägg :)) Det finns en djupae och varmare tanke med julen än papperspaketen ....
  Kram.... & Guds Frid till dig

  SvaraRadera
 4. God Jul Tina! Så skönt du märkt en förändring bland folk. Jag tycker det är samma stress, mycket folk på stan och rekord i julköpshandeln pratas det om. Håller helt med, varför så många paket??
  Så jobbigt för dig och din "plastsvärfar". Förlora ett barn är en jobbig sak.
  Fint kort du lagt in överst i bloggen! Sköt om dig, så hörs vi!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej sötaste vännen , jag åker bort en vecka ca nu till min dotter barnbarn o sk avar där ska bli så kul ska träffa släkt o sånt oxå .Vill önska dej enalldelses underbar jul God JUL Kramisar //STINA

  SvaraRadera
 6. Jag önskar dig en God jul min kära vän, jag är glad att jag har dig här.

  Jag uppskattar dig oerhört.

  Julkramis

  SvaraRadera
 7. Kikar in och önskar dig en riktigt god jul!

  Julkram ;-)!

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails