lördag 26 december 2009

Härligt med snö.. men vägarna är inte säkra

Igår hade vi en "mini julafton" hos min stora syster.
Vi träffades hemma hos henne för att äta gröt.
Min lillasyster som inte kunde vara med på julafton pga arbete vill så gärna träffas, så då fixade min storasyster så vi kom hem till henne.
Det va jätte mysigt.
Min lillasysters man har en dotter som oxå va med & vi hade alla en var sin klapp till henne & då skulle ju Tomten komma & dela ut dem.. & kan du gissa vem som va Tomte..fniss...
Hade ju givetvis glömt ta med mig Tomtens mage, så jag fick ta det jag hade.. en brandfilt jag har i bilen knycklade jag ihop till mage.. herregud så konstig mage den Tomten hade...hihihi...
men jag tror att det va uppskattat!
Jag, min man & sonen va jätte trötta & när de andra skulle gå & se på nån film på tv, sa vi att vi åker nog hem. Men sen va det nått i mig som gjorde att vi stannade kvar ca 30 min till innan vi väl kom iväg.
Vet inte riktigt va det va, men något i mig gjorde att vi väntade en stund
när vi väl sen körde hemåt förstod jag varför den där känslan kommit om att vi inte skulle åka.
Strax nedanför min systers hus låg det en bil i diket & ett ungt par stod vid sidan av.
Vi såg dem knappt, men min man som är erfaren förare, stannade & på med varnings blinkers & vevade ner rutan
-Det är ingen fara med oss, sa den unga kvinnan. Vi pratar just med sos så de är på väg, men kör försiktigt. Vi körde bara i 80. Sa hon.
Så vi åkte vidare, men både min man & jag hade en gnagande känsla & sa nästan samtidigt att vi borde nog vända. de kan ju vara chockade & skadade även om de inte märkte det just då.
Så vi vände & körde tillbax.
Alltså jag kan fortfarande se denna bild framför mig med bilen... jag fattar inte att de överhuvudtaget kunde ta sig UR den. Den va helt ihop knölad & snö & gjord hade fyllt halva bilen.
Jag hoppade ur & gick fram till paret som stod på andra sidan vägen. Jag sa som det va & att de kunde ju sätta sig i vår bil tills brandkår mfl kom, så de fick lite värme.
Men då såg vi blåljusen långt borta. Men vi stod kvar hos dem tills brandisarna kom fram.
Min chefs man är brandmästare så jag såg när han kom & då tänkte vi att nu kan vi ju köra, men då stängde de av vägen från båda håll & vi blev instängda..fniss.. men efter en stund lirkade vi oss ut.
Jag ringde min familj som fortfarande va hos min syster & berättade vad som hänt & att de fick köra en annan väg hem & att det va as halt ute!!
Sen messade vi till varandra när vi kommit hem, så alla visste att alla va hemma.
Det är så otäckt hur livet bara kan förändras över en 100 dels sekund!!
Vi tar förgivet att det finns en morron dag & vi har en tendens att skjuta upp saker till morron dagen.. eller hur?!
Men det är ju inte alls säkert att det finns en morron dag.
Men vi kan heller inte gå runt & tänka att det kanske är slut imorron.. för då blir vi ju helt knäppa.
Men vi kanske kan prioritera om lite i våra liv. kanske skjuta fram de mindre viktiga sakerna till morrondagen & göra de saker som faktiskt har nån mening.
Som att åka & hälsa på familjen fast man känner sig trött & frusen & strunta i städningen istället...osv...
Jag är så glad att de två unga människorna klarade sig i olyckan.
Jag kom oxå på att när vi bytte bil så blev det inte av att jag lade in min #första hjälpen# väska i den nya..( inte ny längre..fniss..) bilen.
Jag har en egenhändigt gjord första hjälpen väska. En riktig första hjälpen väska finns oxå, men jag har lagt till filtar, vattenflaska,reflexvästar & lite annat som kan komma till pass.
Så den ska jag kolla igenom & sen lägga ut i bilen.
På måndag börjar jag jobba min halvtid igen. Ska bli skönt att komma tillbax till gamla vanor igen. sen är det ju nyår & då är det lite ledigt igen =)
Ska träffa min fina vän Mia nån dag med för hon ska lära mig måla kallmålning. Ser jag fram mot jätte mycket. Målade mycket förr, men har inte målat kallmålning innan. Ska ta upp det igen. Jag målade barnmotiv på krukor som jag sen sålde till ex dagis mm.. älskar att måla =)
, nu ska jag krypa upp i soffan & mysa mig med film & tända ljus!!!
Men älskade vänner!!!!
Kör försiktigt & ta hand om varandra!!!!
Vill inte mista NÅGON av er!!!!!
Kram Tina
Dagens ord :
Det finns en mening med allt! det finns en mening med din existens!
Ibland behöver vi svar - men ibland behöver vi bara veta att allt har sin mening & nöja oss med det!
Vi har alla en betydelse för att välden ska finnas. Men vad vi har för specifik mening kanske vi inte egentligen behöver veta... utan bara vetskapen om att DU är viktig för just den DU är & att just DU gör skillnad, räcker!!
Eller vad tror du??

3 kommentarer:

 1. DOM "dagens ord" behövde jag idag!!!
  TACK!!!
  För det kanske trots allt finns en mening med mig också (även om jag tycker det är rätt "dunkelt" emellanåt)...

  Kramen och jättetack för din kommentar hos mig! Den värmde!!!

  SvaraRadera
 2. Hej du vackra Tina.
  Jag har förresten ett julkort på min blogg som är till dig, det ligger under den 16 december om jag inte minns fel.

  Hoppas att allt är bra, och att du har haft en fin jul. Kramar från mig.

  SvaraRadera
 3. Du kände på dig att något skulle hända men visste inte vad. Det var intuition! Sån tur att det slutade lyckligt för paret. Det var säkert en mening ändå att ni dröjde kvar innan ni körde.
  Ja, livet kan förändras snabbt. Ibland kan man inte rå för det själv när man är ute i trafiken. Sa till min äldste son när jag var ute o övningskörde igår med honom att stanna även om högerregeln gäller för man kan inte lita på att den andre gör det. Så det gäller att vara försiktig, men samtidigt se upp för andra som inte alltid kör så lugnt.
  Jag minns en olycka. Det var på sommaren. Vi skulle svänga ut, ett ungt par körde fort förbi. Jag tror inte vi såg olyckan men när vi kom fram var bilen i diket. Dom hade väjt för ett djur. Som tur var fick dom bara några småblessyrer fast bilen var kvaddad. Så nog finns det änglavakt!
  Kram

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails