tisdag 4 maj 2010

Be & du får!

Som ni vet vid detta laget så är jag ett stort fan av;
Det du sänder ut, det kommer åter
&
Be om hjälp & hjälp du får!
Har inte kunnat rå för det, men sista tiden har jag känt sån tacksamhet.
Jag har haft det svårt genom åren, som de flesta andra.
Jag vet att det funnits stunder då jag tänkt
-"Varför just jag?? Varför händer detta mig??"
När jag känt oerhörd orättvisa, svartsjuka, avund & rent av ilska, &  känt att jag är den mest ensammaste människan i världen & ALLT elände händer mig.
Men för ganska många år sedan började mitt liv förändras. Jag förstod först inte vad som hände, utan jag va bara så glad att jag sakta började må bättre. just då sket jag i varför, bara jag fick må bra. jag började få smak på livet kan man säga.
Men det va bara för en tid, sedan rasade allt samman ..IGEN.
Men denna gång blev jag inte ett offer, ett ledsamt offer, nej, denna gång blev jag förbannad.
Ja, det blev jag verkligen. Nu jävlar ska jag ta reda på varför i helvete ( ursäkta språket ) jag drabbas hela tiden.
Det va då jag började förstå detta med tankens kraft!!
Det är ganska många år sedan nu & jag får de där dunsterna med elände fortfarande men skillnaden nu på förr är att NU kan jag hantera dem bättre än då!
Men jag har inte gjort det på egen hand helt. Nä, det finns många personer som hjälpt mig.. både i denna värld & i den andra.
Ingen nämd & ingen glömd.
Jag har nyligen fått kontakt med en ung kvinna som har som jag, gått/går igenom en stor prövning i livet.
Vi har enbart mailat lite till varandra, men på nått sätt hittade hon min blogg & valde att delta i en av mina tävlingar & på den vägen är det!
Även om vi nyss BÖRJAT lära känna varandra så har hon redan satt en prägel i mitt hjärta. Vet inte vad det är, men hon käns så äkta & så oerhört öppenhjärtlig & ärlig.
Nu börjar jag förstå allt sammans. Det är först NU som jag är redo att börja ta emot.
Jag har under en tid känt så mycket generositet från så många olika håll. Jag har fått presenter, fina ord, fina vänner, komplimanger, jag har även vunnit en & annan tävling ( vilket jag ALDRIG gör), jag har äntligen kunnat börja jobba ( det är en milstolpe i mitt liv. Jag har kämpat så i i vassen för att komma dit & gjort många tappra försök under åren, men misslyckats ), bättre ekonomi, mår så mycket bättre, tror mer på mig själv, vågar sätta gränser & börjat leva!
Jag har grunnat mycket på varför detta kommer just NU & inte då.. för x antal år sen när jag va på botten & verkligen hade behövt detta.. men nu förstår jag..
Jag va inte REDO då.. men nu är jag REDO!
Jag har fått lära mig så många värdefulla läxor kan jag tala om, inte alla så trevliga, men nyttiga!
Det har börjat ske så mycket underbart i mitt liv. jag känner att NU lever jag! Nu orkar & vill jag!
Jag har länge bett om hjälp & jag har hela tiden FÅTT det, från olika håll, men kanske inte på det sätt jag velat just då. Det finns ingen trollkarl som kan trolla bort allt ont.. vi måste jobba själva med de verktyg vi får. Vi måste vara redo att ta emot dem & när vi är det, det är då vi är redo att ta emot förändringarna.
Jag har LÅNG väg kvar & jag blir ALDRIG färdiglärd här på jorden, men jag är på väg!!!
Jag har ju känt en enorm trötthet i månader nu & varit ganska orolig över att jag inte ska klara jobba halvtid. Jag har letat efter en anledning till min trötthet & gjorde som jag ALLTID gör, ser på det yttre. Pressar jag mig för hårt, jag vilar mer än jag brukar, jag tar bättre hand om mig själv osv.. men tröttheten finns där med sina mörka klor.
Jag minns ofrivilligt tillbax till den där mörka tiden, då jag mådde så dåligt & en klump av ångerst börjar bildas inom mig.
Som ni vet så lämnade jag 19 rör blod sist jag va hos min underbara läkare.. han som gav mig massage =)
Idag ringde han. Det visade sig att jag hade ett väldigt lågt svar på ett hormon prov han tagit & det är troligen därför jag är så trött. Jag ska äta ett piller med detta hormon & snart kommer jag att vara en
-Mycket piggare Martina, som läkaren sa.
Varför jag fått detta vet han inte, men troligen är det min SLE som vill göra sig påmind.
Så jag har ju inte haft helt fel..när jag letat efter yttre orsaker, han sa att det spelar egentligen ingen roll hur jag lever, det kan hända ändå.
Men nu fick jag ännu en läxa lärd:
- När du lärt dig att bli bättre på att lyssna till din kropp... sträva du efter att lära dig lyssna ännu mer!!!

Annars har jag varit ledig idag & då har jag vilat, stukigt, bytt gardiner, spacklat sovrummet, slipat sovrummet, fixat kasslergratäng till middag som vi ska avnjuta när pojkarna kommer hem & nästa steg är en varm dusch!!
Sen blir det soffan & tv.. halv 8 hos mig är ju ett MÅSTE.. tycker det är så roligt.. men har tänkt på hur TRÅKIGT det hade varit om inte den där lilla rösten funnits med =)
Hoppas att ni har det bra alla mina sköna vänner!
Tack för alla era hälsningar till mig. Jag vet att jag slarvat med att hälsa på hos er, men jag hoppas & tror att ni förstår!
Önskar er alla en underbar kväll!
Kram till er
från
"Lärlingen"

30 kommentarer:

 1. Underbara du, vilket fint inlägg.

  Jag har åkt till stugan idag och kör förbi dig när jag ska hem på mändag tänkte jag, så jag har inte missat eller glömt dig.

  kramkram

  SvaraRadera
 2. Du är världens bästa Tina, glöm aldrig det!

  SvaraRadera
 3. Tack vännen! Vad underbar du är, hoppas du vet om det =)
  Jo har tänkt själv att jag behöver något som stärker mitt immunförsvar. Tack för tipset, får höra mig för någon gång.
  Visst för att jag jobbar med barn men detta är ändå inte likt mig, att bli förkyld så här ofta.

  Du skriver så himla fint. Vilken resa du gjort i livet och nu kan säga att du är lycklig och tacksam, bara det är ju stort =)

  Kramkram <3

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart, hoppingivande inlägg!!!

  Tack, vännen!!!
  Kramen!

  SvaraRadera
 5. Hej Tina!
  Otroliga inlägg du gör, så mycket värme och MÄNNISKA bakom. Är glad att jag hittat dig o din blogg!
  Kram marie

  SvaraRadera
 6. Hej Tina :) <3 Jag kan inte mer än säga att jag fällde en tår i ögonvrån nu när jag läste ditt inlägg i bloggen. Jag går igenom samma sak som dig. Jag har läst min bok, hemligheten, ännu inte läst ut den än. Men den är på väg att snart bli klar. Men jag har bara inte kommit till den där tacksamhets saken. Jag har dock skrivit en lista på vad jag ÄR tacksam över i mitt liv. Jag har skrivit ut affirmationer, jag har gjort en sån där visionstavla (dreamboard) som Lotta sa man ska göra. Det har jag gjort, skrivit ut affirmationer som är bra för mig. Men jag har inte kommit till den punkten där jag ska göra det. Säga dom. Jag vet inte varför. Kan det vara rädsla kanske? Jag vet inte.
  Men när jag läste ditt inlägg nu så... jag går igenom samma sak som du gått igenom förut :/ känns som om allting jobbar emot mig på ett eller annat sätt. Lite jobbigt. Men jag försöker att blockera dom. Men Vad jag ville säga är TACK för din vänskap. Bara att Du ville bli vän med mig, ta emot min vänskaps förfrågan på Facebook och att du kommenterar min logg ibland och min blogg. Det gör så mycket så du anar inte :) Du är GULD värd <3 Många varma kramar, Angelina ♥

  SvaraRadera
 7. Hej Tina!
  Carina här, tack goa söta du för vinsten och den fina överraskningen, jag blev så glad! Vet du vad, du har oxå placerat dig i mitt hjärta, det är otroligt vilken känsla det är när det känns som jag har känt dig hur länge som helst! Jag är jätteglad att jag hittade dig och din underbara blogg!
  Kramar i massor Carina
  kattarsel@live.se

  SvaraRadera
 8. Visst är det så!!ber du så ska du få..OM jag är redo o ber om RÄTT saker o är lyhörd..Har oxå kommit på det på senare tid o det stämmer,så mycket bonus grwejor..Ibland räcker det med att jag tänker som idag..Har tänkt 2 dagar nu att jag måste ta reda på surdegsrecept o så har jag glömt bort det men tänkt på det då o då..så imorse när jag går bloggpromenaden så ser jag en bloggerska som har det som sin blogg,att baka surdeg så nu behövde jag inte sj leta upp det ,hehe..Iaf för mej betyder det att jag är i balans när det kommer till mej o jag ser /hör vad det är..Önskar dej en underbar onsdag o hoppas du inte blev uttömd ifdag ,så mycket som du har gjort,hehe kraaam =)

  SvaraRadera
 9. Hej Tina, igen :) <3 Jag har ramat in dessa affirmationer och min dreamboard. Det har jag gjort. Men jag har inte, en enda gång affirmerat dom. Alltså sagt dom till mig själv eller för mig själv. Bara tittat på dom, läst dom nån gång då och då. Men jag tror stenhårt på allt som Lotta sagt att man ska göra :) Hon är oxå guldvärd <3 jag ska slå bort alla måsten. Det finns inte ens i mitt ordspråk längre. Ordet måste är negativt :)

  Du är helt underbar Tina <3 <3 <3 KRAM <3

  SvaraRadera
 10. Hej Tina,
  Vilket fantastiskt öppenhjärtigt inlägg. Du är så medveten om allt och det är därför du är redo att ta emot och förvalta den hjälp du får.
  Tack snälla du för fina ord hos mig.
  Sköt om DIG
  kram Agneta

  SvaraRadera
 11. *wow Martina*

  Vilken resa du gjort, massor, massor går genom mitt huvud nu och jag skulle vilja dela med mig ALLT till dig, men idag orkar jag inte nåt. Sjuk igen med feber och flunsa, så det får bli en annan gång.

  Happy for you!

  Kramar

  Måddan

  SvaraRadera
 12. När Jag läser dina rader känner Jag stor Lycka.
  Lycka att Du börjar må bättre,Lycka att Du kan dela med Dej till oss andra av Dina tankar och Lycka att Du kan skriva så bra och att Vi andra kan få ta del av Dina tankar och upplevelser.
  Och Stor Lycka att Jag lärt Känna Dej!

  Här lyser solen i dag och det är ingen snö kvar i trädgården.Feberfri är Jag i dag så nu ska Jag ta en runda i trädgården och fånga krafterna för att kunna ta tag i den.

  Ha det gott!
  Kramar!

  SvaraRadera
 13. Kära Tina! Alla har sagt så mycket gott om dig, som jag instämmer i. Du har verkligen kämpat väl och är värd all lycka i Livet.
  Många Kramar till Dig Vännen

  SvaraRadera
 14. Hej vännen.
  Idag låg det ett litet paket i postkassa...
  Det doftade gott sa maken när han la det på köksbordet.
  En liten ängel var det med, henne ska jag ta vara på. Alla behöver en ängel i sitt hus.

  Du gör mig så glad med dina inlägg.
  Jag har inte "känt" dig så länge så jag vet vad du gått igenom, men jag kan nästan ana.
  Vi som har kommit upp till livets middagshöjd har väl alltid en del i ryggsäcken med oss. Vare sig det är bra eller dåliga saker så har det gett oss erfaring. Det är viktigt.

  Jag är i alla fall glad att jag fann dig genom blogglandia. Tänk vad många vänner man fått genom att bara skriva några ord på datorn.

  Nu ska jag njuta av en kopp kaffe. Inte ute dock. Snön ligger kvar. Det är vitt och vackert ute ännu. Det droppar från taket och jag innbillar mig att vi är i början på april igen...

  Sköt om dig min vän, och tusen, tusen tack för det vackra som kom i posten.
  Kramen.

  SvaraRadera
 15. hej hopp i denna underbara stund. för jag sitter här och tänker på dig. du underbara varelse som är så fantastiskt go och ödmjuk.
  det bästa med dig tina är att du är min vän.
  så många härlig inlägg som du bara har. jag tror inte du själv förstår hur underbar du är. för du är en livs levande ängel. du gör så gott för såå många utan att begära något i gengälld.
  jag tänker på dig min vän ,
  för du finns i mina tankar vareviga sekund, kanske inte alltid på tal men du ligger där på ett hjärtligt moln av lycka, som är förenat med stjärnor som tar bort det onda, för jag vill att du finns och slipper smärta och bara känner kärlek och alla olyckliga stunder bara försvinner, att du får leva med ett ständigt lyckorus i tid och rum. och för evigt.kramizar & pusseluringar/lalla

  SvaraRadera
 16. Tack snälla underbara du för din kommentar. Den värmde enda in i själen.
  Det var en bra tanke, att be att få återkomma med svar så att dom inte tar mig för givet. Ska verkligen försöka tänka på det, men jag är så snabb med att säga ja. Jag vill bara ställa upp, bli omtyckt och vara en bra medmänniska. Men självklart så är det inte lika frestande när man märker att man inte får samma hjälp tillbaka.
  För mig är det en självklarhet att man hjälper varandra. Idag hände det en annan grej då en i personalen skulle till läkaren så hon frågade mig om jag kunde ta disken efter mellis som hon egentligen brukar ta på onsdagar. Alltså, jag gillar henne och så men om vi är 3 stycken kvar när hon åker till läkaren, varför kan hon då inte be någon av de andra om samma uppgift om dom ändå är där?? Då är det alltid JAG!
  Dom kan inte ens torka skit som jag far illa av, så ska jag ta deras arbetsuppgifter.
  Idag är en dag som suger verkligen.

  Men jag kanske ska testa någon gång och be att få återomma med svar för att se hur dom reagerar! =)
  Kramkram

  SvaraRadera
 17. Hej vännen min!
  Är det bra med dig?
  Har varit ledig från praktiken idag, alla ordinarie som jobbade skulle på möte/utbildning.

  Har varit och tränat idag, för första gången på nästan två månader, så det gick väl sådär.
  Sedan har jag övningskört med mamma, tränat att backa, det gick bra faktiskt.

  Imorgon är det praktik igen, fast inte med min handledare, ska få gå med en annan.
  En föredetta kompis mamma, så det ska bli kul.

  Ja, jag tyckte om mintpastillerna som låg i burken du skickade, tack så hemskt mycket än en gång! Blev så glad!

  Kramar i massor!

  SvaraRadera
 18. Hej min fina Tina , så underbart att du mår bra det är du verkligen värd , va bra att doktorn hitta felet på din trötthet . Du ger så mycket av dej själv sprudlar energi o ger så mycket , är så tacksam att du korsat min väg -en betydelsefull vän jag inte vill vara utan Kramen //STINA

  SvaraRadera
 19. Allt du har gått igenom, och där du är i dag, vilket kliv.
  Jag kan ju läsa, från det jag lärde känna dej tills i dag... du är ju en tjej som LEVER, och vilket rikt liv du har skapat dej, det är du som har gjort det, vilken styrka!
  Oj, så kul att läsa ditt inlägg!

  Många Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 20. Shit, vad jag känner igen mig! Men det är konstigt det där. Men förmodligen lär man sig ju äldre man är att lyssna på sig själv och utvecklas. Därför, tror jag, får man motgångar för att lära sig att tackla dem och växa som människa!

  Kram kram

  SvaraRadera
 21. Shit, vad jag känner igen mig i det du skriver. Det är så himla svårt att förklara men när du skriver det så är det så självklart!! Tror mycket på att det finns en mening med allt som händer och varje motgång är till för att vi ska lära oss att hantera dem och växa som människa.

  Ha en underbar kväll! Kram kram

  SvaraRadera
 22. Så fint du skriver, jag blir alldeles rörd av att läsa! Och du har så rätt att det är tankens kraft som för oss framåt, även om det inta är så lätt alla gånger.

  När min pappa gick bort så bland det sista han sa var att han skulle bli min skyddängel, och det tror jag benhårt på! Nu har jag fått en till, hade den stora turen att vinna en tavla med en skyddsängel på! Så visst finns dom...:)

  En STOR KRAM till dig söta bloggvän!
  Helena

  SvaraRadera
 23. Hej min goa Tina!
  Tack för dina alltid fina kommentarer hos mig.
  Vilket inlägg du har idag, blir alldeles rörd. Vad du gått igenom vännen. Skönt att du de hittade felet så du kan bli bättre.
  Själv har jag kommit hem fr läkaren och måste börja anv kryckorna igen för jag har gått fel och fått en kraftig inflamation i höftmuskeln. Trött och orkeslösheten beror på de två stora op som jag gjort på kort tid sa han, helt normalt och all värk gör att man blir trött. På måndag har jag nästa läkarbesök hos maligtavdelningen på hud för kontroll, och hoppas då att allt är bra:)
  Önskar dig en härlig helg vännen.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 24. Heeij.. tråkigt me allt som hänt dej, hoppas såå innerligt att du får må bra nu hela tiden.
  Å visst är de bra me vänner som stöttar, man är lyckligt lottad som har såå gooa vänner, som finns till för en..de önskar man alla.

  Japp, nu är de förberedning för studenten, hoppas man hinner me allt.. men de ska väl gå.
  Trist bara me alla kläder, man får jaga som en galning. Men så är de ju, kläder för spinkiga pinnar.. vad tänker de när de gör kläderna.. usch vilka ideal..bara xs-s-m.. på sin höjd.Då är de trist om man kräver m-l-xl.. i såna plagg.. Men nu har de iaf funnit vanliga luftiga superfina klänningar, blir ingen typisk balklänning.. men de är suuperfina, de blir vackrast ändå..såklart..=)

  Hoppas du får en superfin helg..jag jobbar, men de går nog bra. kram på dej. Helén.

  SvaraRadera
 25. Det är konstigt,men det är motgångarna som gör oss starkare i slutändan och det är det som även gör oss till riktiga människor. Kärlek och omtanke växer även den i takt med kunskapen om existensen. Ge och ta är så himla viktigt och att vi ser varandra emellanåt.
  Du har rätt som säger att det man ger får man tillbaka, karma säger en del och Guds rättvisa säger andra. Jag är jätteglad för din skull och att du kan stråla, för det är så härligt när människor äntligen får göra det.
  Ha en underbar helg/ Marie-Louise

  SvaraRadera
 26. Hej underbara goa Tina!!
  Tusentack för den fina hälsningen hos mig...du är en Ängel som sprider mycke glädje omkring dig. Du är varm och go och omtänksam.
  Du nspirerar och ger så mycket av dig själv genom dina inlägg, tack för att du delar med dig.
  Jag är rik för att att funnit dig och jag är såå tacksam för att jag får vara din vän, du ska veta att du ofta är i mina tankar.

  Det är så gott att läsa att det händer så mycket härligt i ditt liv nu, underbart!
  Du är värd allt gott!

  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 27. Hej underbara goa Tina!!
  Tusentack för den fina hälsningen hos mig...du är en Ängel som sprider mycke glädje omkring dig. Du är varm och go och omtänksam.
  Du nspirerar och ger så mycket av dig själv genom dina inlägg, tack för att du delar med dig.
  Jag är rik för att att funnit dig och jag är såå tacksam för att jag får vara din vän, du ska veta att du ofta är i mina tankar.

  Det är så gott att läsa att det händer så mycket härligt i ditt liv nu, underbart!
  Du är värd allt gott!

  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 28. oj vilken fin och intressant blogg du har o så glad jag blev att hitta dig ,jag är oxå inne på detta du säger här, måste läsa vidare
  ha en skön helg
  kram Jeanette

  SvaraRadera
 29. Det känns tomt utan dig Tina.

  Jag har gjort klart 3 tårtor idag, två smörgåstårtor och en Princesstårta.
  Vi ska ha kalas här lite senare i eftermiddag.
  Har slagit ihop mammas och mitt kalas.
  Jag fyller imorgon, och mamma fyllde förra månaden, då de va i Thailand.

  Du betyder så mycket för mig!
  Glöm aldrig det.
  Du finns med mig i tanken var dag.

  Varm kram från mig

  SvaraRadera
 30. Ja visst är det underbart? Att man får verkligen det man ber om. Om det inte blir som man tänkt sig, så har jag lärt mig att det beror på en själv. Att man antigen bett om något man inte har behov av eller så har man inte varit tydlig nog.

  Något jag har lärt mig och jobbar med att acceptera är att bland annat tålamod är något jag om och om igen får jobba på. Tror det är min livsläxa!

  Jag bad om något att dela livet med, och in snubblar då en helt okänd man, som jag idag älskar gränslöst mycket!

  Önskar dig en fin söndagskväll!

  Kramar Caramel

  SvaraRadera

*♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*Tack alla fina stjärnor som så starkt lyser upp mitt liv, för att ni lämnar en liten hälsning till mig! Det gör mig glad! Varmt välkommen tillbaka! Kram Tina *♥**.¸☆.**♥*´•.¸¸❤¸¸.•☆*♥*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails