lördag 28 februari 2009

Överkörd & osynlig

Nått som gör mig ledsen är när någon förminskar mig. Tar över nått som jag sett fram mot att fixa. När jag inte räknas.
Det gör mig väldigt ledsen. Att känna mig överkörd. När det jag säger eller tycker inte räknas....
Då känner jag mig väldigt liten & osynlig. Värdelös!!!
När människor pratar över huvudet på mig.. eller inte låter mig va delaktig i beslut. Personen/personerna menar säkert inget ont, de tänker sig bara inte för... & Jag menar inte att göra allt själv.. det hade jag ej velat..men det hade varit kul att nån gång få ta ansvar & visa att jag faktiskt kan. Har jag en uppgift jag blivit tilldelad, vill jag gärna göra mitt bästa, men då krävs det ju oxå att jag tillåts det.
Detta hände mig tyvärr lite nu & då, och det gör lika ont varje gång. Jag försöker vara stark & byta ut mina tankar mot positiva, men det är svårt. Särskilt när det handlar om människor jag bryr mig om.
Att bli överkörd & inte lyssnad på är inget jag önskar någon. Jag försöker därför göra mitt allra bästa för att inte göra så mot någon annan.
När det är nått som borde vara roligt att planera, blir jobbigt & ledsamt... nä, det är inget kul alls!
Men detta är känslor.. känslor som finns.. känslor jag måste få känna.. leva i känslan & göra mitt bästa för att släppa taget om dem när jag är klar.
Är trött nu & ska snart gå och sova. Men besvikelsen & känslan av att inte va viktig finns kvar..men i morgon känns allt bättre.
Dagens ord;
Låt dina medmänniskor vara delaktiga & få sin röst hörd. Även om du inte nödvändigtvis är av samma åsikt, betyder det inte att medmänniskan i din närhets åsikt är fel. Den kan vara helt rätt för den. man måste inte alltid tycka lika om saker & ting, men ALLA måste få sin röst hörd!!! Ingen är värd att känna sig osynlig & oviktig... Inte någon.- Va lyhörd & visa intresse- Ingen vill vara osynlig!!!!

Nu börjar träningslusten att spira..ÄNTLIGEN!!!

Känner det i magen!! Det lilla pirret som kommer vid tanken på träning, som lyst med sin frånvaro under x antal år. Det känns helt underbart. Jag har haft detta med träning hängande över mig som ett gnagande svart moln av dåligt samvete.
Men jag har hela tiden vetat att dagen kommer när jag är redo & försökt släppa det... inte så lätt. Tankarna & dåliga samvetet har hoppat på mig med jämna mellan rum ändå!
Har ju känt hur kroppen börjat säcka ihop, ryggen är trött & energin inte på topp, så nu känns det underbart när pirret kommit tillbaka.
Men jag ska inte skynda... eller jag ska skynda, men långsamt. Det ska få ta den tid det tar och jag börjar lugnt. Ska tänka långsiktigt.
Bassängträningen blir en bra start & sen fyller jag på med pilates & Yoga hemma. När jag gjort det i ca 4-6 veckor är planen att börja med min älskade styrketräning igen. Eftersom jag är reumatiker måste jag tänka på att inte överbelasta mina leder & muskler. Men det ska bli så kul att äntligen komma igång.
Idag är det dop. Ska bli kul. Va några år sen jag va på det sist. Har köpt fina dop presenter & Ankie gjorde ju det fina dopkortet som jag la upp här.
Efter det ska vi till mina föräldrar & gratta pappa till pensionen. Även där ska jag överlämna ett fint kort som Ankie gjort.
Är ni intresserade av korten kan ni hitta en del till försäljning på BlåHuset som öppnar på Månen på Tisd. kl 14.
Det kommer att bli en lång dag idag, men allt är ju "kuliga" saker!
Igår va vi ju på smygöppning på restaurang Peking. Det va så fint där. Vilka minnen som dök upp ;-) Träffade en gammal klasskompis jag säkert inte sett på 15 år. Så himla kul. Maten va jätte god. Vi fick 4 små rätter, kaffe & tårta. Dricka vad & hur mycket vi ville. Jag tog ramlösa :-) Alkohol är inte min grej. Vi va ca 100 pers... så det va fullsatt. Det va fullsatt inför öppningen idag. My & Lou= Ägarna, va jätte stolta och Lou kom & satte sig och pratade lite. Det va verkligen en stor ära att bli inbjuden så.
Men nu ska jag förbereda mig inför dagen... tänkte plugga en sida el två oxå....
Tack för att du följer min blogg, som är som min dagbok. Tack för att du lämnar en kommentar till mig så jag vet att just du varit och läst!!
Kram Tina
Dagens ord;
Du kan verkligen ge av dig själv, lyssna till din intuition & gör något oväntat idag, bjud in till sällskap & glädjefull gemenskap - Upplev!

fredag 27 februari 2009

När kommer våren?....

Jag undrar & längtar när våren kommer & knackar på min dörr. Trött på snö, kyla & blask.
Med våren kommer många lyckliga & glada människor. Tänk vad vi låter oss påverkas av vår moder natur. Det gamla ordspråket;
..Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...
Det stämmer ju faktiskt. Varför låter jag mig påverkas så av vädret?? Om jag vill kan jag ju faktiskt ha VÅR, SOMMAR, HÖST eller VINTER när jag vill. Mycket handlar ju om känslorna som finns i mig & mitt inre. Vem har egentligen sagt att våren är bättre än vintern? Det behöver det ju faktiskt inte vara.
Nu bestämmer jag mig för att känna VÅR känslor...även om det är snö & kallt ute.
Nu har jag vår!!!! Härligt!!!!
Ska köpa mig en härlig vårbukett & sätta på bordet & supa i mig alla härliga färger & dofter.
Solen har ju lyst härligt idag, men har inte tagit mig i kragen och varit ute. Dumma dumma mig...Men våren kommer & solen med den, så det kommer att bli många soliga dagar jag kan njuta av.
Igår tog min pappa pension!! Jag sände ett blomster bud till hans jobb. Jag bad om en härlig vårbukett, så jag hoppas det blev det. han blev i vilket fall som helst glad & överraskad av den!!
Har lite svårt att få in att min pappa är pensionär nu.. han känns inte så gammal. Han är en så flitig & underbar pappa!!! han ställer alltid upp när det är något som behövs göras. Jag skrev en dikt till honom oxå som han ska få imorron när vi ska dit & fira honom!!
Detta är jag & min älskade pappa!!
Vi har lagt ihop till en snusdosa i tenn med gravering, till honom. Hoppas han blir glad!
Sen ska han få en fickplunta i tenn, med älg & jägare oxå den graverad, på sin födelsedag i April!!
Ikväll ska jag & min man på smygpremiär till Resturan Peking. Min man fick inbjudan från ägaren. Han & en jobbarkompis hjälpte dem att frakta lite grejer & blev då inbjudna med respektive. Jätte kul. Det va där vi häll hus de flesta Fredag & Lördag kvällar i ungdommen. Vi va värsta stammisarna där.
Nu ska jag avsluta här med kvällen ord;
Det är inte många som vet hur bra de egentligen har det, däremot hur bra alla ANDRA har det!! Tänk på det!!!!!!

onsdag 25 februari 2009

Meditation gör gott i vänners sällskap!!!!

Har haft en ganska tråkig & jobbig vecka, med många tankar & frustration....Men ikväll va jag på meditation med underbara vänner, i blå huset. Lite sorgligt va det allt, för det va sista gången vi va i den lokalen...men nu är det nystart. Nästa meditation blir i det nya. Det kommer att bli kanon. Ser fram mot det jätte mycket.
Ikväll träffade jag en av mina tre guider. En indian som jag levt med i ett tidigare liv, sa han. Han har valt att stanna kvar på andra sidan för att följa & hjälpa mig. Jag fick ett budskap & det va;
- Fundera & planera inte i framtiden. Du ska fokusera på nuet, för det är här & nu du gör beslut om framtiden!
Så kloka ord!! Han gav mig en gåva oxå.. en klarblå sten. Denna sten har pluppat upp lite nu & då i meditationer. Min man köpte mig ett smycke för X antal år sen med en BLÅ sten. Han har oxå fått en blå sten i meditation av sin Farmor. Det är tydligt att denna blå sten är av vikt för oss, men vi kan inte räkna ut riktigt vad.. men vi kanske inte SKA veta xakt allt heller.
Det är så givande med dessa meditationer. Mia är så duktig på att leda oss tycker jag. Ankie har kommit att betyda mycket för mig oxå. Hon är verkligen en oerhört varm & charmig kvinna. På den korta tid jag känt henne har hon utvecklats så enormt mycket! Detta kortet har hon gjort för hand till mig, som jag ska ge min pappa som tar pension i morron. Visst är hon duktig!?
I morron ska jag och 3 andra tjejer hjälpa Mia att packa hennes saker. Blandade känslor för mig. Som jag nämnt innan har Blå huset varit som min fristad. Förhoppningsvis kommer det inte att ändras för att det flyttar till annan lokal. Ser fram mot flytten oxå..blir nära till mitt jobb. Både på gott & ont. Men jag känner i hela kroppen att det kommer att bli toppen!!
Va & klippte mig idag. Sandra är en så duktig frisör. Hon är lugn, trygg & jäkligt säker. Alltid nöjd när jag går därifrån. Skönt att blivit av med en del hår :-)
Tänkte på hur tråkig & jobbig min vecka varit & kom på mig att tänka;
-Varför kan inte livet bara få vara lätt & smärtfritt? Varför måste man kämpa & vrida sig själv ut & in hela tiden??
Men så kom jag på.. Hade jag verkligen VELAT ha ett felfritt liv?? Tänk bara på allt jag hade missat då. Det är ju genom motgångar man lär sig kämpa & att kämpa stärker ju människan.
Så NEJ, jag hade inte velat leva ett felfritt liv. Tänk bara på allt jag lärt mig genom livets prövningar. Tänk att aldrig få må dåligt el vara arg, nere, vissen.. då hade jag ju vetat hur det är att vara det motsatta!!
Om jag hade kunnat leva om mitt liv.. hade jag gjort annorlunda då?? Självklart finns det saker, händelser som jag GÄRNA hade haft ogjort.. eller att jag handlat annorlunda Men det är inget jag kan göra nått åt nu, men jag kan lära mig av mina misstag!!!
Nu önskar jag dig en GodNatt med fina drömmar.
Kvällen ord;
Det är viktigare vart vi är på väg - än var vi står.
Ibland måste vi våga kliva ut i det okända eller göra våra egna fel & misstag, för att lära oss & lära oss att följa den stig med de steg som är våra egna!!!

måndag 23 februari 2009

Tråkig Måndag...

Idag är det Måndag & jag är ledig.
Inte kul att gå hemma. Men jag behöver det nog för jag är trött & spänningshuvudvärk. Har suttit & skrivit om våra olika Chakran & deras betydelse, som jag skulle lagt upp här på bloggen...MEN det bara strulade & jag skrev om det tre gånger.. det tog mig flera timmar, men det funkade inte så jag gav upp. Kanske kan få till det en annan dag.
Min syster från Jönköping ringde mig nyss. Hon hade köpt en Ragdoll. De är så jäkla söta den rasen. Men dyra. Hon va så glad över den. Hoppas bara de får en som klarar sig ensam, för hon jobbar ju ganska mycket, sen åker de ju iväg med jämna mellan rum på energiresor mm. Men det har det säkert med i beräkningarna. De ska ju gifta sig i Augusti oxå. Jag ska va tärna. Spännande. Ska bli kul att få vara fint uppklädd.
Nu ska jag sätta mig och se på tv lite, sen ska jag nog plugga lite. Känner inte för nått idag. Gillar det inte alls.
Men imorron ska jag jobba som kontaktperson, så då får jag ju nått att göra. tycker verkligen inte om att gå hemma. Borde gjort så mycket... men lusten till det har liksom ätits upp av någon/något.
Pratade med min chef i morse... Hon blev jätte glad för min städning! Det va skönt.
Skönt att de är hemma igen & välbehållna.
Nu kommer strax Anton hem från skolan. Ska fixa ett litet mellanmål till honom.
Blev inte mycket kul skrivet här idag, men är tom i bollen... men kanske tankarna flödar fritt imorron.
Väl mött/ Tina
Dagens ord; Det är dumt att gå emot kroppens signaler. Även om samvetet gnager om allt du borde göra... irretationen växer för att du inte får nått gjort...Stanna upp...LYSSNA...KÄNN...vad säger kroppen dig? Säger kroppen att du bör vila? Vila då. Vila en stund & när du gjort det kommer du ha en helt annan energi, ork & lust att göra allt det där du inte orkade tidigare. Ge dig själv en PAUSE!!!!!!!!!!

lördag 21 februari 2009

En härlig sida med fin fina priser :-D

Gör som jag....Kika in på denna fina sida & ta chansen att vinna fina priser!

Härligt med vänner!!!!!!!!

Nu har jag jobbat klart min heltids-vecka. Det har varit så kul, så ni kan inte ana. Jag är riktigt stolt över mig själv. Det gick jätte bra. Idag va det ju kort dag & det gick verkligen fort idag. Men mycket berodde på att några av mina vänner tittade förbi & små pratade lite. Det va så kul. Mia kom inom & pratade lite innan hon skulle jobba, Ankie kom in en runda senare. Jag blev så glad när jag såg henne. Har tänkt så mycket på henne. Strax innan jag stängde kom en annan ny funnen vän. Hon funderade på att köpa en ny mobil & jag sa till henne att gå in till den nya mobilbutiken som öppnat jämte mitt jobb. Hon gick in dit, men jag vet ej om hon köpte någon el ej!
Det är verkligen härligt med vänner. Jag behöver inte många, men de jag blir oerhört viktiga för mig. Mår de dåligt, gör jag det oxå.
Igår va jag inne och köpte doppresent & hämtade pappas pension present, på min lunch. Det gick snabbt så jag va tillbaka på jobbet 13.30 så jag öppnade då. Har egentligen lunch till 14.00.
Innan jag gick hem idag från jobbet, skurade jag golven. Blir ganska slabbigt nu när det är snö ute. Ville ju lämna det rent & snyggt till min chef. :-D
Hoppas jag ej strulat till det förmycket. En del kunder är bara FÖR mycket. En del ska bara klaga & gnälla. Det finns en & annan som ger mig dåliga vibbar bara jag ser dem. En av de få, kom in idag när Ankie va där. Det va skönt att jag slapp stå där själv. Denna kund är helt hopplös. Hon är så gnällig & ska ha allt annat än det vi har. Min chef har ett enormt sortiment, men ändå finns det de kunder som inte ska ha det utan det hon INTE har. Jag kan bli tokig på dem ibland. Men jag ÄLSKAR verkligen mitt jobb.
Denna vecka ska jag plugga lite. Har ju inte blivit så mycket veckan som varit.
Det blir så fint i nya Blåhuset! Mia har valt så jäkla fina färger. Man blir glad & lugn av dem. Det kommer att bli skit bra.
Vänner för mig är personer som tycker om mig för den jag är!
Vänner för mig är personer som jag kan lita på!
Vänner för mig är personer som jag kan skratta, gråta, skoja, "skvallra", vara ärlig mot & de mot mig!
Vänner för mig är personer som finns där för mig när jag behöver de som mest.
Vänner för mig är personer som talar om för mig när jag gör fel, även när jag gör rätt.
Vänner för mig är personer som ser förbi mina fel & brister.
Vänner för mig är personer som finns kvar, även om vi inte träffas varje dag.
Vänner för mig är MYCKET!!
Jag behöver inte många vänner, men de vänner jag har betyder så mycket för mig.
Hellre en vän som tycker om mig för den jag är, än 10 som försöker ändra mig.
Vänner för mig är de personer som kan förlåta mig när jag gjort nått fel el dumt.
Vänner för mig är personer som kan be mig om hjälp när de behöver.
Vänner för mig är personer som gör det de kan för att hjälpa & trösta mig när jag behöver.
Vänner för mig är personer med tillförlit!
Vänner för mig är personer som vågar vara sig själva & stå för vilka de är.
Vänner för mig är personer som vågar stå upp för sig själva & sina vänner.
Vänner för mig behöver inte vara utanför familjen. Jag anser att mina föräldrar, syskon, man, son, syskon barn..HELA min familj är mina vänner.
Jag har hittat vänner på Blå Huset som kommit att betyda så otrolig mycket för mig!
Jag har haft turen att få en chef som jag ser som en av mina närmaste vänner.
Jag är så glad över mina vänner. Gamla som nya. Alla betyder så mycket för mig.
Alla mina vänner har allt detta jag skrev & MYCKET MYCKET mer!!!
Vad betyder vänner för dig?
Kvällens ord; Vänner kommer & vänner går, men vissa av dem har kommit för att för evigt stanna. Vårda vänskapen, ta inte dina vänner för givet. Vänner är viktigt för själen. Bättre att ha få NÄRA vänner än 10 flyktiga! Vårda dina vänner & du kommer att upptäcka mycket nytt & spännande tillsammans med dem. Vissa har man trott är ens vänner tills något tråkigt händer, då vänder de en ryggen... det är INGA vänner. Vänner är de som stannar även om man gjort nått fel. Vänner förlåter. Vänner ser att INGEN är felfri.... inte ens du!

Sista dagen på min heltids-period

Idag är det sista dagen på min heltidsperiod på jobbet. Det har verkligen gått bra. Jag har gjort så gott jag kunnat & det känns bra. De flesta kunderna har varit mycket förstående & hjälpsamma. Sen har det funnits de som inte är nöjda med nått... men jag tar inte åt mig för de är nog "sånna" som ALDRIG är nöjda. De mår nog sämre än jag gör.
Har saknat min chef, men är glad över att de kom i väg på en semester.
Alla i huset blev inbjudna på vipkväll igår. Det öppnar en ny butik i huset & han bjöd in oss. Jag va inte där så länge. Va jätte trött. Men jag va där :-D
När jag kommer hem idag ska jag hjälpa grabben med akvarierna. Sen ska jag bara vila mig. Ska nog ta mig ett fotbad m alger..det är jag värd nu tycker jag.
Nästa vecka blev jag hel ledig. Både på gott och ont. Jag trivs så bra på jobbet, men behöver kanske lite tid att vila upp mig. Behöver städa & fixa här hemma oxå. Så jag vet vad nästa vecka innebär för mig..städning...skittråkigt:-(
Men på Onsdag är det meditation :-D Ska bli skönt. På Torsdag är det bassängträningen, sen vann jag en behandling KOPPING i blå huset så då ska jag dit efter badet. Ska hjälpa Mia att packa ner grejer oxå på Torsdag. Oj, sen ska jag ju klippa mig på Onsdag!!! Ojojoj...då har jag ju att göra på min lediga vecka...kanske inte hinner städa alls ;-)
Nä, nu ska jag göra mig igjordning för jobbet. Men orkar jag så skriver jag ikväll igen!!!
Kram Tina
Dagens ord; Tiden vi fått på jorden är VIKTIG! Varför då slösa den på att hata, prata illa om andra, vara avudsjuka & mistänksamma, mot våra medmänniskor? Ta vara på din tid här-den är bara till låns!!!!

onsdag 18 februari 2009

Storstädning!

Nu har jag jobbat halva min heltid!
Det har gått jätte bra. Bättre än jag förväntat mig :-D
Det har varit JÄTTE kul att få jobba heldagar, känns som att jag får lite mer koll på produkter & kunder, men jag är lite trött nu, men det är en behaglig trötthet.
Jag har städat & rensat mycket. Hoppas bara min chef inte tar illa upp. I morgon ska jag dammsuga & skura golven. Jag dammade idag, så det är ganska smutsigt på golven nu.
Jag lånade ut min spikmatta till min faster som är ordförande el nått i Fibro-föreningen. De hade pratat om spikmattan, men ingen hade sett den så min faster frågade om hon kunde låna den och visa. Självklart fick hon det. Jag skrev ut lite info om den som hon kunde ta med. Troligen kommer en del av dem beställa mattor sen, hoppas jag iallafall! Min faster skulle prova den nu när hon lånat den. Hoppas att hon trivs med den.
Kanske kan bli att hälften av dem vill beställa mattor! Hoppas det :-D
Jag bara måste få säga att jag trivs så jäkla bra med mitt jobb!! Det är så kul & givande! Kunde inte få ett bättre jobb & bättre chef!
Jag pratade med henne idag. Det va så skönt att höra hennes röst.
Jag saknar dock min son. Har knappt träffat honom nu när jag jobbat så mycket. Han har sovit hos sin mormor & morfar & nu är han hos sin moster & ska sova där inatt.
Jag är så glad & tacksam över all hjälp vi fått nu när jag jobbat. Utan min familjs hjälp hade jag inte kunnat jobba så mycket denna vecka. Vill ju inte att Anton ska va hemma så mycket själv.
Nu ska jag se lite på TV & sen till kojs. Ny dag imorgon.
Många kramar & tack för att du läser min blog!
Kvällens ord; I all längtan finns en framtid. Om vi tror att vi kan - så kan vi!!!!

tisdag 17 februari 2009

I fredax fick jag en fin överraskning!!!!!

Nu har jag jobbat 3 dagar på mitt långdpss, & det har gått jätte bra. Igår va det dock ganska tufft. Jag hade ej sovit mer än ca 2 timmar & va ganska trött & ofokuserad, men det gick bra ändå. Min lilla syster mådde väldigt dåligt & behövde en vän att få tröst av. Har ALDRIG sett min syster så. Hon va så liten & hennes förtvivlan va jobbigt att se. Men som tur är så löste det sig tillslut. Jag är så oerhört tacksam för det. Hade det inte löst sig.... Usch, vill inte tänka på det. Det viktigaste är att det är löst nu & syster mår bra igen.
I Fredax när jag kom till jobbet möttes jag av en fin överraskning.
På bordet på kontoret stod en så fin ängel, den finaste jag någonsin sett! Det va fäst en lapp på med texten;
-Till världens bästa anställd / Chefen!
Jag blev så oerhört glad. Texten gjorde mig nog ännu gladare. Det va en fin och uppskattad överraskning!!! Har jag världens bästa chef eller? JA!!! Hoppas de har det bra på sin semester. Jag gör mitt bästa för att inte ringa och störa dem & har hittills inte behövt ringa. Men saknar dock våra små samtal.
Jag hinner inte skriva så mycket nu. Men jag skriver så fort jag kan.
Magnus moster som bor i Västerås har påbörjat sin utbildning i Finland nu. Det är så spännande. Hon är verkligen duktig. Saknar henne och hoppas att vi snart få träffa henne.
Nu måste jag avsluta här och göra mig igjordning & bege mig till arbetet. Mamma & pappa är så snälla & lät Anton sova över där natten som va nu oxå. Det är jag så tacksam över!!
Dagens ord; Det är viktigare vart vi är på väg-än var vi står. Ibland måste vi våga ta steget ut i det okända för att finna svar-VÅGA TA STEGET!!!!

söndag 15 februari 2009

Du måste tycka jag är knäpp...

....eftersom det varit så fint väder idag & jag har varit på skit humör.. mycket pga solen!!!!
Är du helt knäpp? undrar du säkert nu, men när solen är framme så syns det hur smutsigt det är ÖVERALLT!! Ni skulle bara se mina fönster!!! Jisses alltså!! & hur mycket jag än dammsugar så yr damm & katthår i solskenet!!!
Jag skulle gått ut & njutit av solen idag, låvade jag mig själv igår.. men tror ni jag gjorde det?
NÄE, då blir jag tjurig på solen & tjurar som ett barn & bara vägra gå ut. Just som om solen skulle bry sig...hur barnslig får man bli???
Men det är sanningen, jag blev på botten humör.
Kan va att jag är trött oxå.. det hjälpte säkert till.
Jag kände att jag jobbar så intensivt nu denna vecka och jag behövde verkligen få undan lite här hemma, men dagen räckte ej till och solen förvärrade bara det jag redan visste...jag borde stor städa... men hade varesig ork eller tid till det idag & nu är det kväll och nu ska jag köra och lämna Anton hos mamma & pappa så han får vara där när jag jobbar.
Känner mig stressad inombords... skulle behöva göra så mycket här hemma och har inte orken till det. Måste vila mig för att orka jobba en heltidsvecka. Känner mig ful & fet oxå.
Suck..... förstår du vilken DÅLIG dag jag har idag. Som tur är så har jag inte sånna dagar så ofta, men när de väl kommer slår de ner som ett bombnedslag!
Dåligt samvete har jag oxå, för att jag inte varit ute i solen... & för att jag är på dåligt humör!!
Ja, jag är nog knäpp!!!!!!
Men det blir en tidig kväll ikväll. Är ju helt ensam hemma ikväll & natt. Snyft..tycker lite synd om mig själv oxå. Herregud så barnslig jag är. Fniss... Nu när jag sitter och skriver ner allt som pluppar upp i hjärnan ser det ju komiskt ut!! Nu ler jag tillochmed åt mig själv :-D Ja jag säger då detta!! Människan är bra konstig. Nä, nu ska jag köra Anton, så jag avslutar detta gnälle"brev". Kvällens ord; Även under dina dåliga dagar är du viktig. Dina känslor är viktiga. Skrik, hamra, få ur dig det & glöm dina bekymmer..för imorron- Kommer det nya!

lördag 14 februari 2009

ALLA HJÄRTANS DAG!! ...

Alla hjärtans dag är det idag. Jag är mycket bättre i min rygg & det gick bra att jobba!
Delade ut små godishjärtan till mina kunder idag! Det va uppskattat!!!
Min lilla syster Nina, hade satt in hela sin familj i Smålänningen i går, med en fin hälsning. Jag blev så glad!! Jag älskar henne oxå! Jag älskar HELA min familj. Jag är så glad över att de finns i mitt liv!I går när jag jobbade kom min storasyster Camilla in i affären. Hon gav mig ett så otroligt fint Hjärta i plåt. I detta hjärta fanns en så otroligt god choklad!! Fatta hur glad & överraskad jag blev. Det är nått magiskt med min storasyster, det är som att hon känner på sig när jag behöver lite omtanke. Det händer titt som tätt att hon ringer, messar eller som nu kommer med en liten gåva när jag behöver det som mest!! Jag uppskattade verkligen hennes fina omtanke.
Tack älskade stora syster!!!!
Jag är ensam hemma nu. Magnus är på möte med sitt jobb & Anton är med en kompis. Märks att Anton börjar bli stor nu. Inte kul att hänga med morsan jämt. Är glad för att Anton är ute med sina vänner. Han behöver dem.
Jag jobbade till 14 idag men stannade kvar till 15, och förberedde inför Måndag. Ska kasta skräp & röja lite tänkte jag. När jag kom hem städade jag grabbens lilla akvarie. Det stora får han hjälpa till med i morgon. Sen plockade jag lite här hemma. Känner nu att jag är lite trött. Ska nog lägga mig lite på min matta och slappna av.
Jag lägger in en länk här som du gärna få gå in och kika på. De har olika utlottningar.

http://www.mariesbloggsida.blogspot.com/ Dessa är vinsten!

Jag har fått tid till bassängträning igen & vad glad jag blev att det blev på en morgontid, då kan jag ju delgaga ÄVEN om jag jobbar den dagen. Ska bli så skönt att komma igång igen. Behöver röra på mig.

Hoppas ni går in på länksidan jag tippsade om. Där är så mycket fint!
Jag är så tacksam över min nyfunna vän Mia. Hon har kommit att betyda så mycket för mig. Hon är en så omtänksam & varm människa. Vi har så kul när vi träffas. Hon hjälper mig så mycket. Tror inte att hon är medveten själv om det. Hon är en fin vän!!
Jag har sänt in en av mina "tisetassar" till Lokaltidningens tävling "Dagens katt",
så kommer hon med, SNÄLLA PLEASE rösta på henne. Ellen heter hon! Tacka!!
Här är en annan jätte fin sida du kan gå in på. Även här har hon utlottningar på otroligt vackra saker;
http://www.lineslycka.blogspot.com/ Denna kan du vinna bla!
Gå gärna in på Ankies sida & kika oxå, hon är en underbar människa. Är glad över att jag fått äran att träffa henne & lära känna henne!! Det är hon som gör så otroligt vackra kort!!!
http://www.mejochmitt.blogspot.com/ Följande kort har Ankie gjort!!!!
Nu ska jag gå till min matta en stund.
Njut nu av denna Allahjärtans dag & våga leva DITT liv!!!!!!!
Kvällens ord; Vi har alla en plats, där vi är som bäst. Gör saker för lustens & glädjens skull. För din skull! Låt dig leva ditt liv efter DIN lust & glädje!!

fredag 13 februari 2009

INFÖR ALLA HJÄRTANS DAG!!!!

JAG VILL BARA ÖNSKA ER ALLA EN UNDERBAR ALLA HJÄRTANS DAG I MORGON! HOPPAS NI TAR TILLFÄLLET I AKT & UMGÅS MED ERA KÄRA!! SJÄLV SKA JAG JOBBA, MEN INTE MER ÄN TILL 14.00, SÅ JAG HINNER UMGÅS MED MIN SON & MAN OXÅ!!!
JAG BRUKAR TÄNDA ETT LJUS FÖR ALLA MINA KÄRA PÅ ANDRA SIDAN PÅ ALLA SPECIELLA DAGAR, & I MORGON ÄR EN SPECIELL DAG SÅ DÅ KOMMER ETT LJUS ATT BRINNA FÖR ER PÅ ANDRA SIDAN.. DJUR & MÄNNISKOR. VILL ATT NI SKA VETA ATT TROTS ATT NI EJ FINNS HÄR I FYSISK FORM, FINNS NI HÄR... I MITT HJÄRTA, I MIN SJÄL & I MITT MINNE!!!
ÄLSKAR ER ALLA!

torsdag 12 februari 2009

Jäkla rygg......

Jäkla rygg.... idag när jag vaknade hade jag så jäkla ont i min ländrygg. Har svårt att gå rakt. Varje steg jag tar gör ont. Jag har atros i ländryggen & smärtan & stelheten kommer & går. Men jag har inte tid med detta nu..imorron kör mitt lång-jobbar-pass igång. Då åker min chef på välfötjänt semester. Så idag blir det till att kurera mig, istället för städning & strykning som jag hade planerat. Hade varit skönt att få det gjort innan jag jobbar så mycket, men det blir inte alltid som man tänkt sig.
Har varit ledig hela denna veckan, det är inte så roligt tycker jag. Jag tycker inte om att gå hemma. Få ingenting gjort. Känner mig trött & nere..eller jag har iallafall gjort det denna veckan. Konstigt men sant att jag får mer gjort hemma & mer energi när jag jobbar. Konstigt, borde ju vara tvärtom. Men jag trivs så bra på jobbet.
Har haft herpes-munsår nu och det har varit värre denna gång än någon gång innan. Jag smörjer med min vectavir som alltid, men det bara blir värre, så igår köpte jag Compeed munsårsplåster, och idag är det faktiskt bättre :-D
Jag ska ligga på min spikmatta en stund nu och äta lite frukost. Hopplös, men jag glömmer oftast äta på morronen. Är inte hungrig då, med LCHF- rekomenderar att man ska äta ägg & bacon till frukost...hurmf...det är väldigt svårt för mig kan jag tala om..jag brukar ta ett par koppar kaffe & en shake av protein. Men vi är ju alla olika, så man får ju försöka & efter en tid hittar man förhoppningsvis SITT sätt!
Ska in med min son efter skolan. Han ska lämna nått prov som inte blev taget sist.
Annars blir det som sagt en dvala-dag idag. Ladda mina batterier.
Mia kommer inom jobbet imorronbitte & dricker kaffe! det ser jag fram mot.
Ska ta det som det kommer på jobbet. Ska ta med mig mina läxböcker så kan jag läsa lite om det blir lugna stunder.
Kram Tina
Dagens ord; Lyssna till kroppens signaler! Sätt dig ner en stund tills brådskan gått över ;-)

måndag 9 februari 2009

Sorg..en STOR sak

Det är ganska stora glapp i detta inlägg, men fortsätt att bläddra .....
Sorg kan man känna av olika orsaker. När någon dör, när något försvinner, när ens förhållande ej funkar, när någon flyttar, när man förlorar jobbet, när någon säger något sårande, när någon gör något sårande, när någon pratar bakom ens rygg, när man inte klarade provet, när någon är sjuk... Ja, sorg kan man känna av många orsaker.
Sorgen i mitt hjärta & själ är svårt att se, men den finns där! Jag vet det eftersom jag känner den. Den värker, den bankar, den river, den skriker,den stormar. Den försvinner inte helt. Den vilar däremot ibland. Den ger mig andrum, för att sen komma tillbaka med full kraft. Jag har lärt mig hantera den, men ibland kommer den så hårt att jag inte har en chans... då gör den som den vill.
Den går inte att förstå helt fullt. Sorgen har sin fasta plats i mitt
hjärta & själ. Den finns där. Den gör sig påmind. Tiden läker alla
sår, sägs det & visst det gör den säkert, men aldrig helt!!!!!!!
Sorg är nått vi alla drabbas av i livet. Endel mer än andra, men ingen går utan. För mig är sorg nått oerhört stort! Sorg kan te sig hur som helst & vi kan alla reagera olika på sorg. Finns ingen regelbok när det gäller att sörja. Ibland önskar jag att det fanns. Jag har svårt för sorgen. Det värker i bröstet och tankarna snurrar, magen knyter sig och jag känner stor ensamhet. Jag har svårt att gråta, knuten i bröstet & magen växer och blir större & hårdare.
Sorgen har olika färger för mig. Den kan vara svart..den kan vara röd...den kan vara grön...den kan ha en blandning av alla färger..den kan komma smygande...den kan komma som en storm...den kan komma som ett blixtnedslag, den kan vara väntad....den kan komma helt oväntad...en sak vet jag... den kommer..förr eller senare.
Jag tror att genom att gråta, skrika,slå på en boxpåse, ja tillochmed skratt lättar på sorgen.
Sorg är del av livet. Det är inte alltid så lätt att aceptera den dock. Att bära på sorg kan förinta en människa. Därför är det så viktigt att hitta sitt sätt att blotta sin sorg. Sorg är som en kanibal. Den äter upp en om man inte ser upp.
Jag har som tur väl är inte förlorat mina föräldrar, syskon,barn... men jag förlorade min äldsta vän för ca 2,5 år sen. Vi hade känt varandra sen vi va bara några år. Vi lekte varje sommar & varje lov när hon kom från Göteborg & hälsade på sina morföräldrar. Hon va ett år yngre än jag & vi hade så kul tillsammans. Hon va sjuk i struma när vi va små och haft det jobbigt under stora delar av hennes uppväxt.Jag gjorde så gott jag kunde för att hjälpa henne.
Ibland kan det kännas som ett straff när någon lämnar oss. Ibland kanske det finns en önskan om att få följa med.. just i det mest akuta tillståndet i sorgen. Det gör för ont att vi inte vet vart vi ska ta vägen. Det är då i mitt tycke viktigt att tillåta sorgen att visa sig. Visa sig för alla. Låta andra se min sorg. Låta andra se min smärta. Låta andra trösta & hjälpa mig i mitt sorge arbete.
Att inte låtsas vara stark...jag anser att man är stark när man vågar visa sina känslor
Vi gled isär perioder, men vi fann alltid tillbax. När hon va ca 17 år fick hon tvillingar.
Att tillåtas att sörja. Att tillåtas gråta, skrika, säga hårda ord, känna ilska, att få bli ett med sorgen. Att tillåtas sörja så länge man behöver. Finns inget bäst före datum för sorgen.
En pojk & en flicka. Johan & Sandra. Hon va så lycklig.
Att tillåta någon att sörja. Att finnas där för den personen. Inte nödvändigt att prata, bara genom att finnas där för personen kan räcka. Att inte tvinga den till att prata. Att ge en värmande kram till den sörjande säger oftast ALLT. Då behövs inte massa ord, som kan va svårt för den som står bredvid den sörjande att hitta. Vad ska jag säga? Du behöver inte säga så mycket... ge en kram!
Men för att korta ner en lång & tragisk historia gör jag ett hopp till hennes bortgång.
Låt den sörjande veta att du finns där om den behöver nån att prata med. Skratta med. Låt den sörjande veta att du finns där. Vill den sörjande inte prata, visa att den ej behöver det.. att du finns där oavsett.
Hon gjorde valet att avsluta sitt liv här. Hon efterlämnade sig två underbara tonårsbarn. Sorgen va påtaglig. När jag fick beskedet kändes det som att benen bara försvann under mig...att luften tog slut...jag visste inte om det va ett dåligt skämt.
Gå inte omvägar när du möter någon med sorg. Va inte så feg!!!! Gå fram visa med dina ögon att du känner med denna person... ge en kram... säg några ord...gör det du känner att du klarar...men vad du än gör... GÅ INGA OMVÄGAR!!!!!
Det kunde ju inte va sant, vi skulle ju träffas om två dagar! Hon skulle ju komma och bo hos mig under några dagar.
Tänk dig in i denna sörjande person och fråga dig hur DU skulle vilja bli behandlad och utgå från det. Skulle du vilja att människor som normalt bruka stanna till och slänga några ord, helt plötsligt vänder när de ser dig? Nä, det tror jag inte att du skulle vilja.
Sorg är stort & för endel även dödligt. Vi känner alla till orden Dog av brustet hjärta! Jag tror helt och hållet på att detta händer. Till viss del är det även smittosamt, för känner jag någon i sorg...känner jag med denna person. Jag lider MED denna och vill hjälpa denna igenom sorgen. Jag vill INTE vända den ryggen för att jag är rädd. Jag vill visa denna att jag finns där.
När chocken till slut lagt sig kom alla frågor. Paniken & ångersten kom smygande. Dåliga samvetet dök upp. Många känslor att bearbeta. Jag anklagade aldrig henne för valet hon gjort, jag önskar bara att vi hade hunnits träffas som planerat. Jag hade så mycket jag planerade berätta & prata med henne om. Nu ångrar jag ju mig att jag väntade. Jag skulle tagit det på telefonen. Så mycket som blev osagt.
Jag kan ALDRIG ta över någons sorg, men jag kan dela den. Jag kan stötta & lyssna. Kanske jag kan bidraga till att sorgen lättar något bara genom att visa att jag finns där... sida vid sida av den sörjande. Vill den sörjande ej prata, så låter den dig det veta!!
Jag kan inte helt förstå hur den sörjande känner, men jag kan tänka mig in i sorgen. Jag kan på många sätt hjälpa den sörjande....
Känner fortfarande stor sorg och även förtvivlan mellan åt, men det går lättare nu. Jag har kontakt med hennes dotter & det hjälper mitt sorgarbete. Det går bra för barnen, trots allt. Sandra tänker mycket på sin mamma och hon gör endel val i sitt liv som hon vet att hennes mamma hade velat. Hon lever för sin mamma. Hon vill göra sin mamma stolt.
Jag kan laga mat till den sörjande. Jag kan tvätta. Jag kan sova över om den sörjande känner sig ensam. Jag kan avboka ev. tider den sörjande har inbokade men ej orkar ta del av. Jag kan prata åt den sörjande, till beklagande vänner, bekanta om den sörjande inte orkar.
Jag är vid graven med jämna mellan rum. Det känns skönt att åka dit. Jag saknar henne så mycket.
Jag kan följa med som stöd åt den sörjande till graven. Jag kan tala om för den sörjande att det är ok att vara arg, ledsen, glad..det är ok hur sorgen än vill visa sig.
En sörjande är INTE farlig. Varför blir vi då så rädd & osäkra inför en sörjande? Jag tror det är för att vi inte vet hur vi själva ska hantera det. Vi är rädda för att förvärra sorgen. Men en kram kan ALDRIG förvärra sorgen. Inte heller ett ömt leende
Så va inte rädd för den sörjande.
En annan stor sorg för mig är mina djur. Jag förlorade min älskade Gullan för ca 4,5 år sen. En underbar svart/vit manx katt. (Manxkatt= Svanslös ras.)Hon hade så underbar personlighet. Jag älskar henne så otroligt mycket. Jag känner en otrolig sorg i själen när jag tänker på henne. Jag har inte sörjt henne. Det gör för ont. men nu kan jag ändå titta på fotografi av henne, vilket jag ej klarat innan.
Att säga Ryck upp dig till en sörjande ger mig kalla kårar. Men det finns säkert de lägen i ett sorgearbete när man kan behöva ett bryskt uppvaknade, för att kunna släppa lite av den bedövande sorgen.
Min älskade katt..jag saknar dig så ofantligt mycket. Du kom till mig som kattunge och vår vänskap går inte mäta. Du blev dålig & ditt liv gick ej att rädda. Vi fick ta det hårda valet att låta avliva dig. Jag hade så dåligt samvete för det. Du låg där helt livlös i min famn på väg hem från veterinären i Växjö. Du hade varit inlagd två dygn & vi hoppades på att få ta med dig hem i livet.
Jag kan hjälpa den sörjande att börja leva igen. Jag kan hjälpa den att förstå att det är ok att börja leva igen. Att den de sörjer vill det. Man hör många gånger människor säga; Jag skulle ge mitt liv för honom/henne. Men är de berädda att LEVA för honom/henne oxå?
Men det gick ej att göra dig frisk. Jag va helt förstörd. Allt blev förmycket. Du va så värdefullför mig. Tänk bara på allt jag berättat för dig som ingen annan fått veta. Vem ska nu trösta mig??
För mig är sorg något STORT!! Sorg är inget man skyndar på. Sorg är nått svårt. För mig är sorg något jag inte kan sätta fingret på. Sorg är för mig något vi alla får genomlida. Sorg är något som gör ont. Men med sorg kan även bättre tider visas. Vi blir starkare & vi får en annan syn på saker & ting. En död kan leda till att vi ta vara på vårt eget liv på bättre sätt. En död kan hjälpa oss att ta tag i vårt liv & göra det vi VERKLIGEN vill.
Detta är INTE Gullan, men det är väldigt likt henne!!
En död kan hjälpa oss att förstå att livet är skört. Att vi inte ska ta någonting / någon för givet. Att leva HÄR & NU! Att se att våra liv kanske inte är så hemskt som vi många gånger tycker. Att vi ska vara glada för det vi har & kämpa hådare för det vi verkligen VILL ha.

Jag sörjer dig ännu. Det är svårt. Jag har mycket sorg kvar att bearbeta efter dig. Det gör fortfarande ont, nästan för ont att prata om dig, att titta på foton på dig, att minnas dig

Döden kan vara en bra väckarklocka för oss. Att vi bör ta hand om oss själva på bättre sätt. Göra det bästa av en obehaglig situation. Att inte lägga onödig energi på nått vi ej kan göra nått åt.

Innan du lämnade mig förlorade jag en annan katt; Lola.Lola va en perserkatt som älskade att bli badad och kammad. Hon hade varit i utställningar och va en jätte fin katt. Vi hade så mycket mys ihop. Vi kunde sitta och kamma och föna i timmar. Du älskade att ligga på mitt bröst med din fuktiga nos på min haka. Jag saknar dig. Du blev sjuk. Vi gjorde allt vi kunde för att du skulle bli frisk. Ett tag såg det ut som att du skulle återhämta dig, men sen kom DET tillbaka...Cancern kom tillbaka. Jag minns att jag reagerade med ilska först. Jag va så otroligt arg. Allt va orättvist. Varför togs du ifrån mig?? Varför blev du sjuk?? Å, min älskade Lola!! Jag älskar dig. Kommer ALDRIG att glömma dig!!

I en del kulturer ser de inte döden i sorg.. de firar den dödes tid på jorden istället. De firar livet. Men inget säger ju att deras sorg inte är svår för det. Sorg är ALLTID sorg...men det är ju vad vi väljer att göra med sorgen.

I september 2008 miste jag Tyke!! Konstigt nog dog han på SAMMA dag som Gullan gjort 4 år tidigare. Du va en underbar katt Tyke. Du va leksen och nyfiken. Snäll och du va Antons bästa vän. Du va HANS katt & oj vad ni hade kul ihop. Du blev 4 år. Bara 4 år fick vi låna dig. Dagen du dog va allt som vanligt. Du låg & tvättade dig som vanligt i Antons säng. Rätt va det är skriker du på ett väldigt konstig sätt, och jag rusar ner till dig. Synen jag mötte va så skrämmande och har etsat sig fast på min näthinna. Du låg spänd som en båge & dina ögon rullade. Doften va fruktansvärd. Du hade bajsat, då förstod jag att detta är ILLA. Du hade tömt tarmen. Jag bad Anton hämta telefonen. När han kom ner blev han hysterisk. Jag bad han gå ut från rummet, både för hans skull men även för din skull. Det tog en stund innan jag fick tag på veterinären i Växjö..det va Söndag så Ljungby va ju ej öppet, hon som svarade trodde inte det va så allvarligt, utan nån form av anfall, men jag gav mig inte jag ville komma in med dig. Hon sa att det fick jag ju givetvis, men att det skulle nog gå över. Vi tog dig i en filt och du bara låg med uppspärrade ögon & vidöppen mun flämtande. Jag va tvungen att behålla lugnet & styrkan för Antons skull, men jag visste att detta va slutet för dig. Anton va förtvivlad, han ville ej åka med. Min pappa kom och höll honom sällskap medans

Finns det de människor som ej kan känna sorg då? I min tro gör det INTE det. Sorgen kommer förr eller senare... sorgen kan ju te sig hur som helst & inget är rätt eller fel. Endel kan säkert framstå som känslokalla, men jag tror att det är just deras sätt att klara av sorgen.

vi åkte. Väl i bilen bröt jag ihop. Varför ska det finnas hastighetsgränser? Kändes som, trots att vi åkte så fort vi fick,att vi stod still. När vi kommit strax innan Ryssby..märkte jag att du inte längre flämtade och din redan bleka nos va vit...du va död!!! Det går inte beskriva i ord vad jag & Magnus kände. Vi körde in till kanten..medans tårarna föll & Magnus ropade ditt namn, ringde jag veterinären och meddelade dem att det va försent så de behövde ej vänta på oss. Vi satt där en stund och kramade, klappade dig...vi grät och paniken värkte i bröstet.

Glöm bara inte att finnas där för den sörjande, hur svårt det än må kännas. Du kommer att läka dig själv under procesen.
Detta är vår älskade Tyke!

Sorgen gör ingen skillnad på om det handlar om människor eller djur. Vi kan alla känna sorg. Vi kan alla känna samma svåra sorg för djur som för människor. Tänk dig för innan du säger; Det va ju bara en katt/hund....Att säga så till nån som förlorat sitt älskade djur...Ååå, jag tycker synd om dig som säger så. Det är helt OFÖRLÅTLIGT. Där kan det bli fel, för inte säger du så till din vän som förlorat sin mamma? ;- Det va ju bara din mamma. Hur låter det????
För oss djurälskare är djuren lika viktiga för oss som människorna. De är en del av familjen!!
När vi kom hem möttes vi av en Anton som fortfarande hade hoppet. Han hade övertalat sig att det gått bra. Han bröt ihop totalt & skönk ihop på toalettstolen. Vi grät & jag bad honom att klappa dig & ta farväl. När lille Anton gjort det & tagit lite päls från dig som minne, gick vi ut till gravplatsen. Du skulle få vila hos dina kompisar. Allt va för svårt att få in. Stod vi verkligen här vid gravarna IGEN? Kunde detta va sant? Den närmsta tiden därefter satt vi ofta hos dig och grät, vi pratade med dig & Gullan, Lola. Vi tänder ofta ljus hos er. Vi är ofta hos er.Vi saknar & älskar er så otroligt mycket. Vi tackar er för att ni kom in i våra liv!!
Sorgen gör sig ofta påmind. Vi tänker på er! Vi minns er! Vi sörjer er! Vi älskar er.........NU & FÖRALLTID!!!!!!!!!!!!!
Här ligger våra älskade katter begravda!!
Trots all smärta & sorg har vi tre katter i våra liv. De förgyller våra dagar & vi älskar dem. De har alla sin egen personlighet. Ellen fick vi genom KattkomandoSyd. Hennes ägare skulle avliva henne. Vi tvekade inte det minsta. Vi åkte ner mot Skåne & hämtade henne. Hon va då 7 år och nu är hon inne på sitt 11:e år. Hon är en blandras med Norskskogskatt & Perser! Hon är en pedant liten dam. Hon blev misshandlad i sitt tidigare hem, så hon går ej att borsta. Vi får därför ta henne till veterinären med jämna mellan rum så de får ta bort tovor. Två ggr har de rakat hela henne, för att hon har såååå enormt mycket päls. Hon blir som en liten katt unge efter. Hon bara älskar det. Hon kan röra sig och springa utan att nått stramar och gör ont. Hon är så fin och vår kärlek till henne är enorm. Vi älskar dig Ellen!!
Detta är vår älskade Ellen!!
Sen har vi de två små syskonen;
Busan & Sulle!! De är så jäkla söta. De sörjde sin bästa vän Tyke när han försvann.
De kan fortfarande gå och jama & leta efter honom. Men annars mår de bra. De är två knubbisar som älskar att rusa och stöka. De jagar möss..särskilt Busan. Hon är en riktig jägare. De är både ute och inne, men vid denna årstid är de helst inomhus. De pratar ganska mycket. Vi älskar er Busan & Sulle!!

Detta är vår älskade Busan! Detta är vår älskade Sulle!

Detta va lite om min sorg! Sorg är något som man ej riktigt kan beskriva eller sätta fingret på. Vi vet aldrig hur vi reagerar vid sorg & saknad. Även om jag vet & är övertygad om ett liv efter detta, är det svårt att skiljas. Jag vet att mina katter på andra sidan mår bra och att de är och hälsar på oss & att de saknar oss oxå, för att jag har bett ett medium ta kontakt med dem. Det va mitt sätt att bearbeta min stora sorg! Med detta avslutar jag här med en fin dikt om en smärtande själ... som jag känner igen mig i!! Ta hand om era nära & kära, djur som människor...vi har dem bara till låns. Se till att INTE hålla inne med något.Säg det du har på hjärtat..tala ofta om hur mycket ni älskar dem, hur viktiga de är osv....för imorron kan det va försent!! Väl mött / Tina.
.

söndag 8 februari 2009

Elaka människor...De finns!

Elaka människor, finns de? Ja, det gör de. Jag har träffat på några stycken i mitt liv.
Sist va nu när jag jobbade. En tant som bara spottade ur sig elakheter. Jag stod först som ett frågetecken & försökte va så trevlig, hjälpsam & förstående som bara möjligt.
Men denna tant mådde nog MYCKET dåligt, för min godhet bet inte alls på henne.
Jag gjorde mitt jobb & bet ihop. Ville bara att tanten skulle gå. När hon tillslut hade betalat och skulle till att gå, råkar jag önska henne en trevlig dag & att hon skulle va försiktig i halkan..... då vänder sig tanten om och fräser;
-Det är inte halt ute!
Det va snö & slask denna dag och jag blev återigen väldigt paff. Men eftersom jag står i källaren ser jag ju inte vädret och tänkte att då har det väl blivit bättre nu på ett par timmar.
Jag svarar tanten;
-Nähä, va bra för när jag körde hit i morse va det jätte halt & bilen slirade.
-Då har du en skit bil med blankslitna däck, för jag har varit ute och kört bil och jag har kört ved med min skottkärra och det va inte det minsta halt, svarar tanten mig.
Då kände jag att nu fick det vara nog. Vad vet hon om vad jag har för bil eller däck?!
Jag spände ögonen ( de som sett mig arg säger att mina ögon blir JÄKLIGT svarta :-)
i tanten och fräste tillbax;
-Vilken tur för dig! Ha en bra dag!
Sen bara vände jag henne ryggen!!
Denna tant hade jag aldrig tidigare sett & vill aldrig mer träffa på henne. Hon tog så mycket av min energi. Jag ringde min chef för att prata av mig om detta & hon sa att denna tant hade varit inne hos henne oxå och min chef hade heller aldrig tidigare sett henne, hon hade varit likadan mot min chef. Min chef tyckte jag hade gjort helt rätt.Det känns alltid skönt att få prata av sig när nått sånt här hänt. Jag älskar min chef för det. Hon är väldigt noga med att kunderna behandla mig rätt.
Jag hade så god lust att vräka ur mig alla de ord som gubben på bilden här ovanför gör. Jag va så arg!!! Det va ju några dar sen nu så ilskan har ju lagt sig, men jag känner faktiskt inget medlidande för tanten. Vi alla mår ju dåligt ibland, men det ger oss ingen rätt att vara elaka mot andra. Det får finnas gränser!!
Senare den dagen fick jag in en Ö-känd man.Han är känd i stan för att vara arg och hemsk. Jag har haft han som kund flera gånger och bara jag ser honom blir jag orolig & nervös. För ska jag någonsin göra nått fel så är det ju när han kommer!!! Han stressar mig och slänger ur sig spydigheter på löpande band. Jag vet att jag ej ska ta åt mig, men när det blir personliga påhopp då jävlar. Det slutade iallafall med att pga hans beteende blev jag stressad och gjorde ju fel såklart. Jag hittade inte en specifik vara han ville ha... men han hittade den. Han visste ju vart den va men ville säkert testa mig...Gubbjävel.... Då fräser han till mig;
-Det är ju konstigt att du aldrig lär dig. Tror du att du kan försöka komma ihåg det till nästa gång, eller jag ska behöva tala om för dig varje gång jag är är?
- Det va hårda ord tillochmed för att komma från dig, svarade jag honom. Jag gör så gott jag kan & passar inte det behöver du inte komma hit när jag jobbar.
(jag har aldrig tidigare sagt ifrån till honom. Jag har bara slått dövörat till men den tidigare händelsen med Tanten gjorde mig nog skör).
Han såg lite konstigt på mig och jag såg hur hans svarta ögon ändrades. Helt plötsligt fick han snällare ögon som log!! Jag trodde först jag såg i syne. Han blev trevligare & skojade till och med.
Dagen efter ringer han till jobbet!! Han bad inte om ursäkt ordagrant, men jag tog det som en ursäkt. Det kändes bra. Han verkar förstå att det är inte ok att göra så som han gjorde mot mig. Jag kommer ju aldrig att glömma vart den produkten står iallafall.

Jag hade så god lust att ge honom Fuck You-fingret. Men jag gjorde inte det. Men detta gör att jag är övertygad om att ELAKA MÄNNISKOR finns!!!!!

De mår kanske inte så bra & de har sina problem, men det är ju inte mitt fel. Det ger dem ingen rätt att behandla NÅGON illa bara för att de inte mår bra. Där drar jag min gräns. Jag försöker alltid förstå dem & inte låta dem påverka mig negativt, men va fan jag är ju inte mer än människa och jag klarar inte hur mycket skit som helst. En sak om jag gjort nått galet och behöver höra sanningen, men när jag inte gjort nått fel och ska behöva höra massa skit.. då blir lilla Martina jävligt arg. Jag blir inte ofta arg, men när hon blir det då jävlar blir hon arg!!!

Vi måste stå på oss själva. Inte låta andra ta beslut åt oss, inte heller låta dem behandla oss hur de vill. Vi måste alla dra vår personliga gräns och tydligt visa när den är nådd. Annars tar de över & lämnar oss som tomma skal. De bryr sig ju inte, för de är ju så vana vid att vara på det sättet så de ser ju inte att det de gör är fel.

Men för att avsluta detta ILSKNA inlägg på ett fint och varmt sätt sänder jag här ett hjärta som är fyllt med kärlek, förståelse, styrka & positivitet!

Dagens ord lyder ; Ett vänligt ord är som en vårdag! Så förgyll någons vardag!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails